Какви съдове и пособия трябва да има във всяка кухня?

Всяка една жена много добре знае какво е да си по цял ден в кухнята. Това е мястото, което трябва да й бъде най-комфортно и удобно. Работата в кухнята за една истинска домакиня е приятна. Още по-приятна може да бъде, ако тази кухня е снабдена с всички необходими прибори и съдове. Така работата й ще се улесни и ще стане много по-желана. А ястията, от своя страна, ще се получават много по-вкусни, поради желанието, с което ще се правят. Погрижете се кухнята ви да има всичко необходимо.

Съдовете, които използвате за готвене, не трябва по никакъв начин да променят вкуса, аромата и като цяло вида на храната. В същия ред на мисли, материята, от която са съставени, не бива да предизвиква нежелани реакции и да образува някакви, отровни за човека, съединения с храната, която се приготвя. Нужно е кухненските съдове да бъдат гладки, без никакви неравенства, които да не могат да се почистят след това и храната постоянно да се натрупва между тях.

Когато домакинята има богат избор за съдове и прибори, тя може да поднесе храната в много по-приличен вид. Това от своя страна е много важно, тъй като засилва апетита. Влияние на големия апетит оказва и начина на рязане на продуктите. Например в салати се използват къдрави ножове за рязане на краставици, моркови, кашкавал и други. Могат да се използват и други специални пособия, с които да се направи много по-изящен вида на едно ястие.

Красивият и въздействащ вид на порцията дразни много повече апетита, отколкото обикновено сервираната храна. Затова някои ресторанти са много по-успешни от други. Те използват различни пособия и имат различен начин на украсяване и подредба. С помощта на всички тези специални съдове и прибори можете да си направите истински ресторант вкъщи, без дори да имате някаква потенциална конкуренция.

Тенджерите са много важни. Задължително трябва да имате няколко, които да са с различна големина. Някои трябва да бъдат по-широки, а пък други по-дълбоки. В зависимост от ястието, което ще приготвяте, трябва да се съобразите и с размерите на съда. За да не се получава неудобство, набавете си повече различни тенджери.

Тиганите също са от голямо значение за кухнята. Те служат за пържене на зеленчуци, месо, тестени изделия и т.н. Размерът на тиганите е от съществено значение. В големите тигани се приготвят зеленчуци, риба, месо, и пр., а малките тигани се препоръчват за палачинки, яйца на очи, омлет и други.

Цедките са много важни. Те служат за прецеждане на най-различни варени продукти от водата, за супи, за доматен сос, за зеленчуци и т.н.

Трябва да имате много тави – малки, големи, дълбоки, плитки. Те са много важни във вашата кухня, тъй като повечето печени ястия се приготвят в тях.

Хубаво е да си имате специални форми за торта, кекс, козунак, сладки, курабийки и мъфини.

Машините за мелене на различни зеленчуци, на месо или на ядки, също са много важни за по-лека работа в кухнята.

Не забравяйте и ножовете. Трябва да имате доста от тях, които да служат за рязане на различни неща. Някои са за хляб, други за зеленчуци, трети за месо. Всеки един от тях е специален и е предназначен точно за даден продукт. Нужен ви е и специален нож за белене на картофи, тъй като това е мъчение с обикновен. На всеки се е случвало да губи часове само за да обели няколко картофа.

Пособията за сипване на течни ястия като супа, леща, боб и т.н., са задължителни.

Много важни са точилките. Те също имат няколко различни размера. Нужно е да си имате и дебела, и тънка. Дъската за точене на тесто е необходима при приготвянето на тестени изделия.

Освен всички тези прибори и пособия, изредени досега, има още много и най-различни, които са необходими при приготвянето на някакво вкусно ястие. Помислете за – ренде, фуния, тирбушон, дъска, дървен чук за месо, кана, сито за брашно. Хубаво е да имате и миксер, блендер и сокоизтисквачка.

Всички кухненски пособия, които изредихме, ще ви послужат за удобството, от което се нуждаете в кухнята. Има много други неща, които можете да добавяте с течение на времето. Когато е богата кухнята ви, ще бъде богата и цялата ви къща. Храна е едно от най-важните неща за човека. Именно чрез нея се печелят много сърца (особено мъжките).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)