Каква дограма да изберем?

Дошло е време да ремонтирате дома си или сега строите ново жилище искате дома ви да е уютен, комфортен и красив. Наред с топлоизолацията на жилището и подобряването на външния му вид трябва да помислите и за нова дограма.

Не забравяйте, че прозорците са „очите” дома и трябва да имат както добър и представителен вид, така и да могат да ви осигурят комфорт в дома.

Когато се заговори за избор на дограма почти винаги сте стига до въпроса на коя от трите основни вида дограма да се спрете: дървена, алуминиева или pvc дограма.

И трите вида имат както своите предимства, така и своите недостатъци, но нашият съвет е, преди да решите да се съобразите с архитектурния вид на жилището си, вида на строителството и изложението на дома си.

Ако подредим видовете дограми по цени можем да кажем, че дървената е най — скъпа. Този вид дограма е много подходящ са сгради, които са изградени в по — особен архитектурен стил, за сгради от старото строителство или за сгради, които са архитектурни паметници. Дървената дограма притежава изключително добри изолационни качества, но изисква доста по — голяма поддръжка в сравнение с алуминиевата и pvc дограми.

Алуминевата и дограмата от www.elegantbg.com от поливинилхлорид са близки както по отношение на цените, така по технически характеристики.

И двата вида притежават изключително добри топлоизолационни и шумоизолационни качества, но за разлика от алуминия, дограмата от пвц се предлага в много голямо цветово разнообразие.

Освен това остъклението от пвц се изработва много по — лесно и бързо и се предлага в много и различни дизайн и размери.

За сметка на това пък, алуминиевата дограма има по — дълъг експлоатационен живот в сравнение с pvc дограмата.

И двата вида дограми са подходящи за монтаж в жилищни сгради, кооперации, заведения, за изработка на стени и тавани, за зимни градини, външни конструкции и други.

 

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org