Как най-оптимално входната врата ще ни предпази от крадци

Входната врата, разбира се, се явява бариерата между нашето лично пространство и външния свят. Нейната роля е да ни пази, но всички сме наясно, че всяка една врата има начин да бъде разбита, за да се премине през нея. Според проучване, от зачестилите влизания с взлом по домовете, две трети от крадците влизат през входните врати, докато само една трета го правят през прозореца. На всеки, на когото му се е случвало, знае колко е неприятно чувството да разбере, че някой е достигнал до личното му пространство, без неговото знание и желание, там където всеки от нас съхраня свои съкровени емоции, мястото, което е градил сам с упорит труд.

Ето защо трябва да вземем допълнителни мерки, за да подсилим входните си врати

  • Първо, не поставяйте пощенска кутия на самата входна врата на дома си. Чрез нея лесно недоброжелателите ще намерят път до дома ни.
  • Монтирайте повече шарнирни болтчета на вратата, за по-голяма стабилност.
  • Сложете верижка на вратата, ако не друго, то поне ще забави крадеца, а и ще го принуди да създаде допълнителен шум от възникналите трудности.
  • Дръжте ключовете си далеч от прага на вратата, саксията, постелката отпред и т.н. Ако някой е решил да влиза в дома Ви, то първо ще провери дали не е отключено, а след това ще проверят и всички възможни места около жилището Ви за оставен резервен ключ.
  • Проверявайте всеки път дали не сте забравили да заключите.
  • Не оставяйте скъпи предмети, машини или инструменти на видно място. По този начин сами ще отключите желанието на някой крадец да Ви посети, докато не сте си у дома.
  • Монтирайте светлина със сензор до входната си врата. Тези хора не обичат да работят на светло и дори и да успее да влезе, има вероятност след това да бъде разпознат и да Ви се възстановят откраднатите вещи.
  • Сложете си аларма, дали ще е свързана към охранителна фирма или не, то при включването й, крадецът не би се поколебал дали да рискува.

Надяваме се нашите съвети да са Ви били полезни и да не Ви се случва след свършен факт да се налага да вземате тези мерки.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org