Как декорацията променя дома ни

Домът може да придобие неповторимо излъчване, ако заложим на подходяща декорация

Ще разберете, че Вашият дом има нужда от декорация, ако сте го обзавели напълно, но чувствате, че нещо му липсва. Опитен интериорен дизайнер веднага ще забележи пропуските, но Вие, като негови обитатели също знаете кои страни да подчертаете, за да получи той очарователно излъчване.

Вариантите за създаване на приятна и уютна атмосфера са много, но нека започнем от възможностите, които предоставят стените след отварянето на вратата на дома. Още с влизането в коридора, обикновено ни се открива гледка към подредени шкафове и гардероби, закачалки и огледала. Без тях едно антре не би било функционално наистина, но тук определено има място за още детайли, които ще го направят още по-гостоприемно.

Възползвайте се от следните идеи:

  • Поставете къщичка за ключове, която ще съхранява металните вещи, далеч от погледите на външни посетители, но и ще изглежда особено елегантно
  • Купете си поставка за чадъри, която може да не е скъпа, но да се отличава с характер
  • Подберете красиви саксии, в които може да засадите зелени растения, които не изискват специални грижи, а след това ги подредете върху етажерки или рафтове
  • Направете галерия от семейните Ви снимки – това е страхотно решение, на което ще се радвате всеки ден
  • Изберете си декорация за стена с природен пейзаж – тя ще превърне жилището ви в оазис, в който ще копнеете да се завърнете, и ще го правите с удоволствие.

 

Може да съчетаете няколко от тези предложения, или само две от тях, което ще зависи от стила на Вашия интериор и пространството, с което разполагате.

В другите стаи може да постъпите по същия начин. В кухнята има вариант да заложите на сувенири, които са в синхрон с нейното предназначение – като се започне от посудата, мине се през текстила до часовника и/или картината на стената.

Въображението винаги помага! Ако Вие успеете да си представите апартамента на мечтите си, ще можете да го сбъднете и в реалността, при това с онова вълнение, с което сте го рисували в съзнанието си.

Усилията си заслужават, защото всеки иска да се прибере вкъщи, а след като отключи и прекрачи прага, да се озове на място, където да забрави досадните грижи от деня.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Как декорацията променя дома ни, 5.0 out of 5 based on 3 ratings