Как да се справите с визуалния ефект в банята

Обикновено банята е едно от най-малките помещения във всеки апартамент, така че визуалното разширение изобщо не е за пренебрегване. Този ефект лесно може да се постигне чрез подходящото осветление и подходящите цветови комбинации. Ето кое е най-важното в тази връзка, за което трябва да знаете.

Ако банята ви има неправилна форма и основното осветление е разположено несиметрично, тогава е възможно е да се образуват тъмни ъгли, на които е необходимо да обърнете внимание. Едно от най-добрите решения в този случай е да заложите на няколко светлинни източника, които да бъдат разположени на различни нива.

Обърнете внимание на местата около огледалото за баня, шкафовете и рафтовете, душа или ваната. В близост до места трябва да има повече светлина. Днес производителите на продукти за обзавеждане за баня предлагат безброй функционални решения. Може да замените обикновеното огледало с огледало с вградено осветление. За по-доброто осветяване на пространството в банята ще помогне и LED осветлението. Може да изберете такова под всякаква форма – лампи, ленти, лунички и др.

От особено значение са и цветовите комбинации в цялостния интериор на банята. Повечето дизайнери единодушно препоръчват в малките помещения да преобладават пастелни тонове. Те придават ефирност и лекота и с тях лесно се постига приятна и изискана атмосфера.

Така че, ако вашата баня е от онези малките, най-добре е да се откажете от наситени и ярки цветове, колкото и да ви харесват. Тези цветове биха направили помещението да изглежда още по-малко. Можете да включите любимия си цвят в интериора, но като акцент. Това може да бъде контрастен фриз, кърпа за баня, аксесоари и други дребни неща, които бъдат стилно и елегантно допълнение към интериора и ще направят банята ви още по-изискана.

Колкото до цвета на подовите плочки за баня, заложете на неутрален цвят – бежово или светло сиво, например. Това са универсални решения, които винаги се справят с визуалния ефект в едно помещение.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org