Как да се подготвиш за лазерна епилация?

Лазерната епилация е най-надеждния метод за ефективно отстраняване на нежелано окосмяване. Най-често се използва за отстраняване на нежеланото окосмяване по лицето, шията, подмишниците, гърдите, гърба, гениталната област, ръцете, краката, пръстите и ходилата. Важно е преди да се подложиш на лазерна да се консултираш с дерматолог!

Важно е да се научи повече за процеса, страничните ефекти, спецификите въз основа на цвета на косата, цвета на кожата и характеристики на косъмчетата. Ако изборът „подлагам се на лазерна епилация“ е направен ще е полезно да знаеш как да се подготвиш за първата процедура:

1. Избягвай излагане на слънчеви лъчи и използване на козметика за изкуствен тен на зоните, които ще са подложени на лазерна епилация, в продължение на най-малко месец преди първата процедура.

2. Важно е поне в продължение на половин месец да се въздържаш от кола маска, епилация или изсветляване на косъмчетата. Махането по какъвто и да е начин на косъмчетата ще намали ефективността от лазерната епилация.

3. Попитай специалиста който ще извършва лазерната епилация кога и трябва ли преди първата процедура да обръснеш нежеланото окосмяване. Обикновено периодът е ден или два преди процедурата, но е важно да се знае, че различните машини за лазерна епилация работят по начин изискващ различна дължина на косъма. Общо при всички е, че поне космените фоликули трябва да се виждат.

4. Кожата на зоната за лазерна епилация трябва да е чиста преди процедурите без каквато и да е козметика, дезодорант или парфюм по нея .

5. Не вземай дори и аспирин преди процедура по лазерна епилация. Каквото и лекарство да приемаш то трябва да е изписано от лекар който е наясно, че ще се подложиш на лазерна епилация.

6. Не се обличай с дрехи, които са плътно около тялото по зоната за лазерна епилация. С леко облекло ще се чувстваш много по-комфортно, ако кожата е леко раздразнена след процедурата, което се случва в голям процент от случаите.

Източник: Трайна лазерна епилация Елос – http://elosbg.com/procedures/8-traina-elos-lazerna-epilatsiya

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org