Как да се избере подходящ гранитогрес за дома си?

видове гранитогрес

Съвременният потребител е облагодетелстван от факта, че днес в търговската мрежа може да открие най-разнообразни видове строителни материали за ремонта на своето жилище. Това изобилие понякога може да е объркващо и се налага да потърсите различни идеи и малко чужда помощ, за да се справите със задачата. 

Ако търсите нова подова облицовка, ви очакват оригинални предложения. Има хора, които споделят, че правят избора си на база лични предпочитания и визия. За да инсталирате подходящ гранитогрес е добре да имате малко повече информация за този вид покритие.

Какво представлява гранитогресът?

За да се получат плочите, трябва да бъдат изпечени различни органични керамични смеси при изключително висока температура. Хубавото е, че финалният резултат е много красив и се наподобяват различни повърхности. Всички видове гранитогрес се отличават със своята устойчивост. Материалът е тежък, луксозен и подходящ за места, където ще има по-голямо натоварване или температурни амплитуди. Много удачна настилка за пода на коридора, терасата, външните зони като басейн, алея и други. Повърхността на плочките може да бъде глазирана, натурална или полуполирана. 

Как да изберем подходящата настилка за дома си?

Когато сте определили своя бюджет за ремонта, може да планирате и покупката на подова настилка. Лесно ще намерите евтин гранитогрес, тъй като днес предлагането е много голямо. Конкуренцията между производителите позволява да намерите материала на достъпна цена. От онлайн магазин Gaudi DS ви препоръчват да обърнете внимание на следните фактори:

  • формат на плочите – за да изглежда зоната, в която ще ги поставяте красиво, трябва да се съобразите с размера на плочите. Специалистите препоръчват да изберете формат, който изисква минимално изрязване;
  • местоположение – повечето потребители гледат само външния вид на артикулите, но трябва да се съобразят и с характеристиките на пространството, в което ще бъде монтажът. Ако го инсталирате навън е най-добре да заложите на релефния гранитогрес;
  • вид на покритието – гланцираният гранитогрес изглежда ефектно и е много подходящ за закрити пространства. Той ще направи стаята визуално по-просторна и стилна. Тези с по-забележима матова текстура до известна степен прикриват праха. Те също така са добро покритие за местата, където може да има пръски вода.

Повечето сайтове предоставят онлайн каталог, в който може да разгледате множество варианти и ще направите дома си практичен и комфортен с правилната подова настилка.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org