Как да се грижим за лъскавите мебели: 3 тайни за перфектен блясък

Интериор

По лъскавата повърхност ясно се виждат отпечатъци от пръсти и неизбежно се образуват грозни водни следи. Всъщност да се отървете от този проблем е доста просто. В тази статия ще разкрием тайните на перфектния блясък, ще ви кажем как да се грижите за лъскавите мебели и какво ви трябва за това.

Тайна номер 1: меки кърпички

Използвайте само материали с добра абсорбция и мека текстура, като микрофибър или фланела. Не бършете мебелите с кухненски кърпи, да, те абсорбират добре водата, но твърдите влакна могат да оставят драскотини по блясъка.

Тайна номер 2: почистващ препарат за стъкло

Не са необходими специални суперинструменти. Петната се отстраняват лесно с обикновен препарат за почистване на прозорци. Достатъчно е да напръскате проблемната зона и да избършете със суха мека кърпа.

Тайна №3: ​​Сапунена вода

Гланцовите фасади в кухнята се замърсяват по-бързо, отколкото в хола. Ако не разполагате с препарат в момента, а трябва да се справите със ситуацията, тогава обикновеният сапун ще ви помогне да се справите със задачата. Намокрете парцал в сапунена вода, обработете цялата повърхност и след това избършете със суха мека кърпа.

И малък трик

Автомобилни мокри кърпички за полиране! Подходящи са тези, които са предназначени за стъкло и огледала. Най-добрият инструмент за огледален блясък. Импрегнирането перфектно премахва малките замърсявания и изсъхва моментално, без да оставя ивици. В допълнение, повърхностно активните вещества, включени в състава, придават на повърхността антистатични свойства, в резултат на което се привлича по-малко прах.

И накрая:

Ако сте лудо влюбени в блясъка, но не искате да рискувате да придобиете такава красота поради трудностите при грижата, заложете на светли цветове при избора. Колкото по-светъл е нюансът, толкова по-малко забележими са петната и няма да са необходими много усилия за възстановяване на блясъка. Това е тайната на популярността на белия гланц.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org