Как да разбера дали електрическото ми табло се нуждае от ремонт?

Маркетинг

Познаването на важната роля, която играе вашето разпределително табло, е от съществено значение за разбирането дали, кога и защо то се нуждае от ремонт. Тъй като вашето разпределително табло е неразделна част от захранването на вашия дом, уверете се, че е в перфектно работно състояние, не само ви дава нужната мощност, но също така защитава вас и вашето имущество от опасни токови удари.

Прочетете, за да научите какво всъщност прави вашето разпределително табло, защо е важно и как да разберете дали се нуждае от ремонт.

КАКВО ПРАВИ ВАШЕТО ТАБЛО И ЗАЩО Е ВАЖНО?

Вашето разпределително табло играе важната роля за разделяне на електрическия ток, подаван към дома ви, в по-малки делими вериги. След това тези вериги се разпределят към различните отделни зони на вашия дом, като кухнята, спалните, пералнята, печката…. басейна. Вашето разпределително табло също играе роля да защитава дома ви от опасни електрически повреди чрез предпазни превключватели, предпазители и прекъсвачи, които прекъсват мощност, в случаи на електрическо претоварване.

Както разбирате, разпределителното табло е една много важна част от вашата електрическа система, така че е важно да можете да разпознаете неизправност в таблото, ако имате такава.

КОГА И ЗАЩО ВАШЕТО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНО ТАБЛО СЕ НУЖДАЕ ОТ РЕМОНТ

АКО електрическата ви инсталация Е СТАРА И НЕАКТУАЛНА

Колкото повече домакински уреди имаме, като климатици, компютри, телевизори и помпи за басейна… толкова повече комфорт и лукс сме внесли в дома си.

За съжаление тези уреди изискват значително повече енергия от уредите и удобствата от миналото, което може да окаже огромно напрежение върху по-старите табла и електро инсталации.

Това често води до изключване на предпазните превключватели, предпазителите и прекъсвачите. Това не е добре и ако това се случва във вашия дом, очевидно има неизправност, която трябва да бъде отстранена възможно най-скоро.

Таблата без предпазни превключватели (дефектотокови защити) се считат за остарели и трябва да бъде надградени възможно най-скоро.

Може да искате да имате лицензиран електротехник, който да погледне вашето табло, ако планирате да конвертирате в слънчева енергия, за да спазите правителствените стандарти за безопасност или да обмислите инсталирането басейн, тъй като помпите за басейна са известни с тежка консумация на енергия.

АКО УСЕТИТЕ МИРИЗМА ИЛИ ЗАБЕЛЕЖИТЕ ИЗГАРЯне В ИЛИ ОКОЛО ТАБЛОТО

Честото претоварване на разпределителното табло във вашия дом е не само неудобство, това е направо опасно. Влошеното окабеляване, повреденото окабеляване и липсата на предпазни превключватели могат да доведат до дъгова повреда, която има потенциал да ви причини токов удар или да предизвика пожар в дома ви. Ако забележите някакви признаци на изгаряне, трябва да свържете се с лицензиран електротехник възможно най-скоро.

КАКВИ СА СЛЕДВАЩИТЕ СТЪПКИ?

Дефектното разпределително табло може да се превърне в аварийна ситуация, ако не бъде ремонтирано или сменено може да доведе до допълнителни неудобства, възможни щети на вашия дом и опасности за вашето здраве. Разбираме, че това не е идеалният свят и че времето е всичко. 

За консултация, професионална намеса или смяна на електрическо табло, може да се обърнете към Итроникс. Ние с радост ще откликнем на запитването Ви.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org