Как да придадете занаятчийска визия в дома си?

Дом и семейство

Бохемска всекидневна в занаятчийски стил

Еклектичната тенденция за занаятчийски интериорен дизайн е всичко друго, но не и обикновена. Тя е съкровищница, пълна с предмети за дома, вдъхновени от занаятчийското изкуство. Тази жива тенденция е спокойна, но и изключително изтънчена, ако е направена правилно. Чувствате ли, че е дошло време, в което искате да създадете малко по-приключенски интериор в дома си? Нека ви покажем как с този пост.

Прегърнете земните тонове

В началото скандинавските дизайнери започват да изработват модерни мебели, включвайки традиционни занаятчийски техники. Неутралните цветови палитри са страхотна основа за тенденцията в занаятчийския интериорен дизайн, която след това може да бъде оживена чрез наслагване на богати, земни тонове. Затова запазете стените и големите мебели в свежо бяло, меко бежово или тъмно сиво, след което добавете земни тонове чрез малки мебели – ниски кръгли масис резбовани крачета, меки тапицирани столове и табуретки, меки ъглови дивани и други. Помислете за топлите теракотни, наситените кафяви и зеленолистните цветове, които се срещат в природата.

Добавете малко жизненост

След като имате своята земна основа, е време да разширите цветовата палитра още повече. Придържайки се към нюансите на природата, добавете малко драматизъм с нотки на смело розово и оранжево или драматично черно. Използвайте фино тези живи нюанси, така че вашият занаятчийски декор да не се промъкне в ярката и пъстра максималистична тенденция (освен ако това не е видът, който търсите). Ресни или детайли с пискюли върху покривки, тишлайфери и възглавници за сядане върху дървени столове и цветен килим са всичко, от което се нуждаете, за да завършите тази привлекателна цветова схема.

Дизайн, вдъхновен от пътуване

Красотата на занаятчийския дизайн е, че той не живее в едно време или място. Взаимства влияния от различни десетилетия и далечни места, обединявайки ги хармонично. Един от най-лесните начини да направите това е да добавите някои щрихи, вдъхновени от вашите пътувания с уникални предмети. Ако имате достатъчно късмет да сте събрали интериорни и декоративни предмети от пътуванията ви по целия свят, сега е моментът да ги оставите да блеснат. Ако не, изберете уникално изглеждащи обекти и шарки, от цветни, през геометрични, до животински щампи, за да добавите усещането за занаятчийския стил. Колкото по-автентично и ръчно изработени изглеждат, толкова по-добре.

Занаятчийски довършителни щрихи

Занаятчийският дизайн е свързан с уникалното, което няма копие и не е създадено с машини. Тази уникалност идва от ръчно изработеното усещане, което имат тези вдъхновени от пътуването елементи. От идеално несъвършени форми до изкусни тъкани и мъниста, дизайнът с този външен вид излъчва ръчно изработено усещане на всяка крачка. Внимавайте за деликатно издълбани дървени столове, плотове на маси, рамки на легла и шкафове, пълни с възли и зърна. Те ще внесат селска елегантност в дома ви. Разтегателните маси и сгъваеми столове с патина или рисунки за идеални за малки пространства. Помислете за очарователни ръчно тъкани текстилни изделия, за да добавите тактилно докосване към леглата, фотьойлите и диваните. Миниатюри, картини, дърворезби и скулптури ще добавят допълнителни точки на пространството.

Занаятчийска градинска трапезария

Ако искате да добавите малко занаятчийски стил към дома си, заложете на вдъхновени от пътуванията ви по света, занаятчийски дизайнерски елементи, които ви харесват. Това могат да бъдат външни комплекти за дачата, комплекти за тераса и веранда, градински столове и маси. Те могат да бъдат изработени от стъкло, метал, бамбук, ратан или дърво. Такива градински маси, дивани и столове могат да са плетени, издълбани или изляти, и да носят занаятчийски въздух.

Никога не подценявайте силата на ръчно изработената ваза, пълна със свежа зеленина. Така ще създадете спокоен външен вид, който съчетава неутрални тонове с органични материали, идеален за изчистен, минималистичен интериор. Любителите на лукса, могат да включат богати текстурни материали и висококачествени покрития, които да създадат усещане за изобилие.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org