Как да поддържаме интериорните врати

Както всяко едно нещо, което активно се употребява, така и интериорните врати имат нужда от поддръжка и полагане на грижи, за да им се осигури дълъг живот. Ето и няколко полезни съвета за удължаване на експлоатационният период на вашите врати.

Като цяло поддръжката на интериорни врати не е трудоемък процес, не отнема време и допълнителни средства, изискват се добри хигиенни навици, влажна кърпа и 10 минути свободно време. Необходимо е  да се почистват  редовно и правилно с предназначените за това препарати, които не нарушават покритието на вратата и нямат избелващ ефект. Предпочитан метод за почистване е с  навлажнена мека кърпа, тъй като интериорните врати предлагани на пазара в момента са с иновативно покритие, което лесно се почиства дори и без препарат. Ако прилагате правилна  поддръжка ще предотвратите зацапване и захабяване на повърхностите, ще сведете до минимум скърцането на пантите, дръжките и ключалките, ще намалите проблемите със затваряне вратите. Препоръчва се на интериорните врати редовно да се смазват бравите, пантите и дръжките. Веднъж месечно  се проверяват и затягат при необходимост  крепежни елементи.

Поддръжката е от голямо значение, за да имате здрави и функционални интериорни врати в дълъг период от време. Ето няколко стъпки, които можете да предприемете:

  • Смазвайте вратите веднъж месечно. Като препарат се ползват спрейове с течна смазка, които са удобни и лесни за употреба. Те са широко достъпни, могат да се закупят във всеки строителен магазин.
  • Трябва да се проверява дали са затегнати добре крепежните елементи, ако има разхлабени да се затегнат с подходящ инструмент.
  • Също така редовно проверявайте за механични повреди по крилото в следствие, на които може да се наруши естетическия вид на повечето врати.

Интериорната врата е важен елемент в обзавеждането, нейната добра визия говори за поддръжката в жилището. Хубавите и добре поддържани врати винаги правят положително впечатление. Следвайки посочените съвети в статията може да си гарантирате, че вратите Ви ще са с дълъг живот и добра визия.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org