Как да почистим тавана и мазето бързо

Дом и семейство

Собствениците на стари жилища, често страдат от прекалено занемаряване и замърсяване. Отлагайки с години почистването, в един момент тавана и мазето се превръща в свърталище на гризачи и микроби. Ето защо споделяме с вас някои съвети за ефективно почистване на таван и мазета.

Първа стъпка в почистването на таван и мазета

Първата важна стъпка в процеса е да сложете рафтове, като се уверите, че вече не съхранявате нищо на пода. Металните рафтове са най-добри за предотвратяване на влага. Тъй като мазетата могат да бъдат влажни и винаги има риск от наводнение, използвайте плътно затварящи се пластмасови контейнери, а не картонени кутии. Хвърлете всичко счупено или повредено. Ако количеството отпадъци е голямо, то можете да се възползвате от услугите на фирма Кърти-Чисти-Извозва.com , които ще почистят, изхвърлят и извозят строителните отпадъци вместо вас.

Отстранете праха

С помощта на прахосмукачка премахнете внимателно праха и паяжините от повърхността на тавана. Погрижете се да се разделите с всички петна по тавана. Те могат да бъдат причинени от вода, мухъл, дим или мазнини. За тези зони ще трябва да нанесете течен почистващ разтвор. Започнете с тестване на малка площ от тавана, за да се уверите, че разтворът работи както трябва и не уврежда повърхността. За петна, причинени от дим, вода или плесен смесете една част белина с четири части вода в бутилка със спрей. Уверете се, че не овлажняват твърде много тавана, в противен случай той може да започне да се разпада. Оставете да изсъхне за една нощ.

Обезопасете пътя към мазето

Пътят към мазетата обикновено си е едно истинско приключение. Най-често осветлението не работи, влажно, мирише на канализация… Уверете се, че има добро осветление, за да увеличите безопасността. Помислете за добавяне на неплъзгащи се протектори към стъпалата. Погрижете се за качеството на въздуха в помещението. Управлението на мухъл и плесен ще подобри миризмата на мазето. Използването на влагоабсорбатор, особено през лятото, може да помогне.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org