Как да направим успешна реклама? Печат върху винил, съвети от познавачи.

Дали реклама отпечатана върху винил ще има достатъчно добър ефект и как се приема тя от хората към които е насочена?  Въпросът е наистина интересен и със сигурност трябва да му обърнем особено внимание.  Първо обаче трябва да се насочим към винила като материал. Като технически параметри той е изключително устойчив и издръжлив при излагане на различни температурни промени и други атмосферни влияния. Използва най-вече на место, къде има силни течения и бурен вятър. Поради свойствата си той е предпочитан материал за отпечатване на реклама върху билбордове, транспаранти за концерти и много други.  Тези големи площи изискват и много здрави материали, които да издържат на натоварването.

Друго основно предимство на винила е, че той е доста гъвкав, не се мачка и e подходящ  за големи пространства. Почистването му е изключително лесно, нужна Ви е само вода или дъжд. Гладката му повърхност позволява много бързо праха да се отмие.  Лесен е за манипулация, изрязва се с остър макетен нож и монтажа му върху основата не отнема много време. В ценови диапазон материалът е доста достъпен и това пък е друго предимство, което не е за подценяване.

До тук добре, може би успяхме да Ви убедим, че винила е най-добрият материал, който се използва та такъв вид реклама. Но следващият въпрос, който възниква е относно съдържанието на печата върху него.  Експертите съветват да приемете най-опростеният вариант. Този, който сам говори за самото послание към потенциалния потребител. Излишните „екстри“ само размиват основната идея и като че ли не могат да съсредоточат вниманието на клиента.  Използвайте нещо нормално и реално, свръх картинки и апликации не се приемат много добре.  А естествено това ще се отрази и на цената на печата, така че сами можете да прецените кое е правилното решение в случая.

Познати са три вида печат на винил: ламиниран, промазан и винилна мрежа.

Първият е предпочитан заради изключително дългият период на употреба около осем години. Подходящ за билбордове заради издръжливостта си.

Вторият пък е с по-кратък живот, но пък е насочен към детайла, предлага възможност за изработване на по – ефектни картинки., с много добро качество. Цената тук е по-висока от тази на ламинирания, но пък си заслужава.

Третият вид –винилната мрежа се използва най-вече при ремонт на големи сгради. Тяхната роля е да „прикрият“ строителните дейности и да предложат една добра визия на сградата.

И да обобщим плюсовете, които дава рекламата отпечатана върху винил. Това е много здрав, устойчив и лесен за работа материал. Предлага добро качество, издръжливост, устойчивост на всякакви природни стихии. Образът , отпечатан върху винил е качествен и видим. Друго важно предимство е големият размер на рекламата изработена от винил. Използва се за по-мащабни и огромни пространства, рекламата се забелязва от далеч. И цената – в сравнение с други материали е най-добрата, която пазара предлага.

Сами можете да направите дизайна на Вашата реклама, а компанията, която ще я изработи само ще визуализира идеята Ви и ще даде професионални съвети за правилно оформление. Желателно е да се консултирате с маркетинг експерт. Той със сигурност ще Ви даде правилни идеи за това Вашата реклама да жъне успехи и да има резултат от инвестицията Ви.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org