Как да направим банята ни да изглежда по-голяма?

Пространстовто е най-добрият лукс, с който човек би могъл да се похвали, но изглежда, че не всички ние имаме достатъчно от него, особено когато се касае до това в банята. И тъй като не можем да размахаме вълшебната пръчка и да магически да утроим размера на банята, има други начини, които биха помогнали в приключението наречено „Максимално усвояване на наличното пространство“. В тази статия сме ви приготвили няколко експертни мнения от Glass Box и техните съвети и препоръки относно това как да накарате една баня изглежда по-голяма, отколкото всъщност е.

Придържайте се към изчистена цветова гама

Един от най-често задаваните въпроси е „Кой цвят прави банята да изглежда по-голяма и просторна?“. Детайлите и декорациите много лесно могат да претрупат малкото помещение, затова и съветът на специалистите е да ги пропуснете и да помислите за чиста, ясна и семпла концепция вместо това. Относно цветовата гама, светлите и озаряващи цветове са най-добрия избор: белите и меките пастелни цветове винаги са чудесен избор, както и сметановите нюанси на бежовото. Когато става дума за цветове при избор на различни настилки, завеси и други елементи за дома, е добре да имате предвид, че по-малкото винаги създава впечатление за повече. Добре е да знаете, че големите плочки, с изчистени линиии са винаги по-добрия избор от малките такива, когато става дума за наземна настилка.

Как да измислим дизайн за малка баня?

Ако започвате от нулата, отдетелете си време да изберете най-доброто обзавеждане за баня, санитария, плочки и други елементи, които да пасват на площта, с което разполагате. Пространственото оформление на банята може и да ви подложи на изпитание, но екипът на Glass Box могат да ви помогнат както с 3D проект, така и с избора на най-подходящите елементи, които се предлагат на пазара, без никакъв компромис относно стил и качество.

Ако наистина изпитвате затруднение с мястото, което разполагате, свободностоящите душ кабини по поръчка са практично 2-в-1 решение. Съвременни, стилни и изключително непретенциозни относно поддръжка – идеалният завършек на банята ви.

Разчистете и организирайте

Баните, които са препълнени с хавлии и тоалетни принадлежности винаги изглеждат по разхвърляни, неорганизирани и неприветливи. Уползотворявайки всяко свободно местенце за съхранение, за да приберете излишните принадлежности, сами ще забележите как облика на вашето пространство се променя и изчиства. Преносими шкафчета и различни малки етажерки могат да освежат банята ви за минути и да скрият всичко претрупано.  В шоуруума на Glass Box може да видите различни предложения за това как да организирате хаоса в банята, а led огледалата им биха били идеално допълнение към вече инсталираното осветление, за да се озари помещението допълнително. Те се предлагат в 36 основни дизайнта, като към тях могат да бъдат добавяни различни екстри като нагревател, светещ гръб, сензорен ключ и други. За любителите на класическите линии, може да се проектира и изработи ПВЦ рамка, която да напомня на дървен материал, но да бъде доста по-издръжлива в условия на влага, каквито са в банята.

Не забравяйте доброто осветление

Осветлението е много важно за всяко пространсто, но за малките такива е основно и много съществено. В комбинация с другите съвети относно цветове, оформление и разчистване, доброто и силно осветление може да ви накара да се чувствате сякаш сте под светлините на прожекторите в Холивуд. Всяко вземане на душ да бъде не просто рутина, а спектакъл с ваше участие. Голям хит на пазара са енергоспестяващите осветителни тела, които освен, че биха се вписали идеално в интериора, ще ви спестят и от сметката за ток. Не бързайте да закупувате, преди да сте видели всички опции на пазара.

Разделете двете помещения

Бонус съвет, който не във всяка ситуация е приложим, но всеки човек, обмислящ ремонт трябва да го има на ум, особено когато изгражда банята си от абсолютната нула. Както знаете, повечето апартаменти в България са проектирани преди доста години, по много сходни параметри, и тогава една баня и тоалетна са били абсолютно достатъчни на едно малко семейство. Хората, от своя страна също не са имали нужда на по-обширни постранства за вземане на душ, тъй като и асортимента на пазара за санитария и обзавеждане за баня, не е бил толкова богат. След настъпването на промените в държавата, сбзавеждането за домовете започна да се разнообразява базирайки се на западните трендове, нови тенденции се появиха и с тях започнаха да се търсят и решения на различни въпроси. Стандартната душ кабина с цяло корито постави въпроса за пространството на дневен ред и малко по малко хората започнаха да се замислят как да разделят двете помещения и да се радват на хубава баня с кабина и тоалетна отделно. Тази мода продължава и до ден дешен, макар и в по-малки темпове. Специалистите също съветват и окуражават всеки, който е решил да направи такава промяна и да въведе ново разпределение на помещенията в дома си. Удобството е много по-голямо, а предимствата са доста, особено когато апаратамента се дели от семейство с повече от двама човека.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Как да направим банята ни да изглежда по-голяма?, 5.0 out of 5 based on 1 rating