Как да напишем или изкажем пожелания


Наколко съвета за пожеланията
Пожеланието е най-важната част при всички празници. Независимо от повода и подаръка, ако има такъв, пожеланието е нашето послание. Когато отправяте пожелания, то непременно нека да са искрени.
Как да напишeте или изкажeте пожелание? Най-мързеливият и лесен начин е да посетите сайт за пожелания
Дори и да се възползвате от готовите предложения за пожелания, то все пак изберете най-подходящото.
Вярва се, че пожеланията, които отправяме към другите, ще се сбъднат и на нас.
Затова и не само, бъдете внимателни и подбирайте думите, мотива и самоусещането, с които отправяте пожелания.
Най-истински са пожеланията за здраве, късмет и благополучие. Тривиалните пожелания са се превърнали в такива, защото са от най-голяма важност за всеки. Ето защо, както и да ви звучи, то никога не пропускайте да започнете пожеланията с това за здраве. След това добавяйте персонално насочени. Ако например пожеланията са към младо момиче, то нека са за любов и сватба, ако е вече омъжено – нека пожеланията да са за бебе и т.н.
Винаги добавяйте и пожелание за отличен късмет, благоденствие и удовлетвореност. Тези пожелания са обобщаващи и всеобхватни. Поради това са подходящи за хора, които не познавате достатъчно добре или не са ви толкова близки, за да навлизате в подробности от личния им живот.
Пожелания за деца! Тук трябва да бъдете доста внимателни и предвидливи. Децата все още не осъзнават колко е важно за тях да са здрави и какво е да са късметлии. Затова е добре в пожеланията, отправени към дете, да се вмъкне и нещо забавно. Например: забавни приключения, весели играчки, нови кукли и по-персонални, свързани с интересите и заниманията на детето – плуване, футбол, тенис, компютърни игри и др.
Достолепието на възрастта над 60 години е добре да бъде уважено със „спокойно и приятно дълголетие“, тоест не използвайте само думата дълголетие. А уточнете какво точно дълголетие пожелавате. Това носи посланието, че дълголетието не се поставя под съмнение, то е ясно, но нека да бъде приятно, забавно, весело…
Като финал, нека напомним отново поверието, че това, което пожелавате е възможно да ви се случи и на вас самите. Затова – мерете си думите!

Последнта актуализация на статията: 28 декември 2020 г.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org