Как да намерите мотивация, за да спортувате

мотивация за тренировкаНамерете причина
Вие ще искате да тренирате повече, ако си зададете конкретна цел. Загубата на тегло, секси тяло, по-дълъг живот, подобряване на вашето здраве и настроение. Така че намерете своя път и започнете да работите.

Не гледайте на тренировката като на наказание
Много хора влизат в спортните зали или започват да спортуват, но бързо се отказват, защото не виждат резултати. Не е правилно да се казва, “уфф, предполагам, че ще тренирам по-късно, когато видя някакво подобрение.” Вместо това трябва да сте с нагласата: “Нямам търпение за тренировката.” Колкото по-негативно се вглеждате в тренировката, толкова повече ще ви тежи тя. Ако гледате положително на упоритата работа във фитнес залата, а и не само там по-лесно ще се задържите на “пистата”.

Направете тренировката достъпна
Вместо да се стремите към цел, която е да свалите 50 кг, например, концентрирайте се върху няколко по-малки цели. Опитайте нещо по-изпълнимо като да свалите 3-4 кг. за месец. Постигането на тези по-малки цели ще бъде по-лесно постигнато и по този начин ще ви насърчи да продължавате с работата.
Много хора се отказват да тренират, защото са се записали в голяма фитнес зала, която не е толкова близо до дома им. Това е особено вярно за хора със забързано ежедневие. Ето защо, вместо да ходите в такава зала по-добрият вариат е да намерите малка зала близо до вас или да се упражнявате у дома. Движението означава не само вдигане на тежести във фитнеса. Има стотици други (забавни) упражнения, които можете да направите; намерете тези, които ви харесват и всеки път няма да имате търпение да ги правите.

Издръжте през първата седмица
Повечето хора се отказват да работят в рамките на първата седмица от тяхното спортно ежедневие. Да, вие ще се чувствате изключително уморени в началото, но болката ще се разсее в рамките на 2-рия или 3-тия път, в който работите по даден мускул. Тъй като не сте запознати с това колко тежест ще понесе вашето тяло, вълнението от присъединяването към фитнес зала (или стартиране на програма) ще ви позволи да вдигнете много големи тежести, но точно тук е мястото, където ще откажете тялото си (и ума си). Номерът е да започнете бавно, не опитвайте всички уреди в салона на първия си ден. Започнете с по-ниско тегло и научете границите на тялото си. След време, всъщност, ще започнете да се наслаждавате на болката.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org