Как да намерим свестен добър зъболекар в Бургас?

zubolekar-burgasКултурата на българина към профилактичните прегледи е меко казано несериозна. Може би поради факта, че медицинските станаха задължителни и личните ни лекари ни издирват по телефона като ни приканват да ги посетим за годишният преглед искаме или не се налага да посетим кабинета. Не така обаче стои въпроса с денталното здраве. Стоматолози се стремят да изискат и профилактичните стоматологични прегледи да станат задължителни. Това ще наложи една превенция, която да ни направи малко по-отговорни към нашата устна хигиена.  Фактите обаче наистина сочат доста тревожни резултати. Още в ранна детска възраст появата на кариеси е често срещана. Това се дължи не само на лошо отношение към зъбите ни и нередовното им почистване, а също така и на непосещаването на зъболекаря ни при нужда.

Нашият съвет е да посетите georgievdent.com – зъболекар  Бургас с огромна практика.

Българите по статистически данни са на челно място по зле поддържани зъби в Европа и на глава от населението сме на челни позиции по поява на кариеси още в ранна детска възраст. За някои пациенти причината да не посещават стоматологичните кабинети са страха и високите цени на услугите. Може и да наречем основателни тези причини, но в никакъв случай не са разумни подобни оправдания. Днес с напредването на технологиите и подобряването на качеството на стоматологичните услуги бихме могли да кажем, че лечението е безболезнено и в нямаме никакви поводи за притеснение и страх. Зъболекаря е човека, който ни лекува и се грижи за здравето ни, а не инквизитор, който иска да ни остави без нито един зъб. Ако не лекуваме своевременно заболелите зъби сами рискуваме да си навлечем подобни терзания и болки. Кабинета на зъболекаря днес е особено елегантен и модерен. Обстановката в такъв модерно обзаведен е предразполагаща и спокойна. Затова и пред такива зъболекарски кабинети винаги има чакащи пациенти.

По отношение на стряскащите цени на стоматологичните услуги ще бъдем малко по-подробни. Държавата е определила такси, които са регламентирани. Работещите по здравна каса стоматолози се съобразяват с тези такси и сумата за лечението Ви би могла да бъде по-голяма единствено ако сте надвишили годишните полагаеми лечения за осигурените лица.  Поради конкуренцията в бранша обаче все по-често зъболекари, извършващи услуги и лечения извън тези по НЗОК имат съвсем нормален ценоразпис, който да е по силите на средностатистическия българин. С навлизане в една по-зряла възраст лекуването на зъбите става все по-често. Колкото по-рано се установят проблеми и се предприеме правилно лечение, толкова по-голяма е вероятността те да ви служат до края на живота Ви. Затова профилактиката и добрата хигиена на устната кухина трябва да бъдат приоритет за всеки от нас.

 

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org