Как да накарате кожата ви да изглежда безупречно?

Здраве

За да се наслаждавате на винаги гладка кожа, ви съветваме да започнете да си правите лазерна епилация, ако все още не сте. Това е бърз метод на обезкосмяване, с който ще имате безупречна кожа и ще спестите много време от ежедневието си.  Ако искате и кожата на лицето ви да бъде сияйна и хидратирана,  може да си направите  курс от няколко броя мезотерапии, които са подходящи за всяко време от годината. 

Какви са предимствата на лазерната епилация?

Ето и някои от предимствата на лазерната епилация:

  • трайно премахва нежеланото окосмяване;
  • бърза и безболезнена процедура;
  • не се налага да губите време с често бръснене или кола маска;
  • може да се извършва целогодишно;
  • наслаждавате се на гладка и мека кожа;
  • премахват се врастналите косъмчета.

Съществуват няколко вида лазери с различна дължина на вълната, които се използват за лазерна епилация: 

  • Александритен лазер с дължина на вълната 755nm;
  • Nd:Yag лазер с дължина на вълната 1064 nm; 
  • Диоден лазер с дължина на вълната 800-810nm. 

Какви са разликите между тези видове лазери?

Лазерната епилация с Александритен лазер се извършва от сертифициран медицински терапевт. Подходящ е за по-светлите типове кожа с фототип I,II и III. Ефективен е както при по-тъмни и дебели косъмчета, така и при по-светли и по-тънки.

Енергията от лазерния лъч се абсорбира от меланина в космения фоликул. Лазерната епилация с Nd:Yag е подходяща за по-пигментирана кожа с фототип IV, V и VI, както и при кожа с тен. Извършва се от терапевт с медицинско образование.

Лазерната епилация с диоден лазер не е нужно да се извършва от медицинско лице и при работа се нанася контактен гел. Подходящ е за всички фототипове кожа. Ефективен е при по-тъмни и дебели косъмчета, но не е толкова ефективен при по-фини и светли. 

От Dermal Lase Center споделят, че са необходими от 6 до 8 процедури за трайно премахване на окосмяването, като се спазва интервал от 30 до 50 дни между посещенията. Процедурите са бързи и безболезнени.

Още след първата процедура косъмчетата падат и се забавя растежа, като така се наслаждавате на гладка кожа между процедурите. Ако се колебаете кой лазер е подходящ за вашата кожа, се доверете на сертифициран медицински терапевт, който ще направи правилната оценка и избор. 

Как мезотерапията ще помогне на кожата ви? 

Ако целите освежаване на цялостния вид на кожата на лицето си, то процедурата мезотерапия е за вас. Мезотерапията представлява инжектиране на хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и микроелементи в кожата. Може да се прилага в зоните лице и тяло.

Мезотерапията за лице цели да хидратира кожата до придобиване на по-свеж и отпочинал вид, за изравняване на тена, подобряване на еластичността. Мезотерапията за околоочната зона, освен вече споменатите съставки, съдържа в себе си и изсветляващи съставки, които заличават тъмните кръгове под очите и фините бръчици.

Процедурата за коса се инжектира на множество места по скалпа, която цели предотвратяване на косопада, подхранване на скалпа,уплътняване на косъма, стимулира се косменият растеж.

Мезотерапията за тяло се извършва в зони, в които искате да редуцирате мазнините, за оформяне и контуриране на тялото, както и премахване на целулит. Dermal Lase Center препоръчват да се извърши курс от 4 процедури през 2 седмици за максимален ефект.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org