Как да изберете подходящото спално бельо за вашето бебе

Маркетинг

Когато избирате спално  бельо за новородено, трябва да обърнете внимание на следните точки:

  • Цвят  – Не трябва да е светло. Това има вълнуващ ефект върху нервната система. По-добре е да се даде предпочитание на комплекти пастелни нюанси. Важно е да се вземе предвид пола на детето. За момичета са подходящи бледорозови цветове и сини за момчета. Бялото, кремавото и бежовото спално бельо се считат за универсални. Допуска се наличието на малък шаблон;
  • Размери на комплекта – За новородени е подходящо покривало за завивка с ширина 112 см и дължина 147 см. Чаршафът трябва да бъде избран 110х150 см. Важно е да измерите креватчето, преди да отидете в магазина за спално бельо. В люлката-люлка трябва да изберете комплект с малко по-малък размер;
  • Производител – По-добре да се даде предпочитание на добре познати марки. Реномираните и популярни компании едва ли ще произвеждат нискокачествени продукти за бебета;
  • Наличие на документи, потвърждаващи качеството на спалното бельо за деца – Препоръчително е да поискате от дистрибутора да предостави сертификат за продукта, който се продава.

   Много  родители се интересуват от колко комплекта спално бельо се нуждае новороденото. Ако бебето спи на пелена, тогава са достатъчни 2-3 копия.

Удобство

    Ако детето е много активно, тогава е по-добре да изберете калъфка с еластична лента, така че няма да се загуби. На него няма да има гънки, които също могат да причинят дразнене на кожата. Обърнете внимание на препоръките за пране и гладене. Това също е доста важно, тъй като често е необходимо да се пера и глади спалното бельо за много малки.

Комплект спално бельо за новородено. Какво включва?

   Детският комплект може да се състои само от завивка, калъфка за възглавници, чаршаф или да съдържа допълнителни елементи. Много е удобно да закупите удължен комплект със страни, който включва още възглавница, матрак, одеяло. Необходима е възглавница за новородено, за да може бебето да спи по-меко и кояо няма да му причини дискомфорт.

   Понякога комплектите спално бельо за новородени съдържат балдахин за креватчето. Този артикул изпълнява само естетическа функция и не е задължителен елемент. Ако родителите въпреки това решат да закачат балдахин над креватчето, той трябва да се мие редовно, за да се отърве от прах и мръсотия.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org