Как да изберете наистина удобни за вас обувки?

Бизнес

Модното десетилетие на 21 век ни даде свобода в избора на високи токчета: от ежедневни обувки за офиса, те се превърнаха в атрибути за специален повод, за посещение на различни партита или тържества. В същото време ролята на спортните обувки в живота ни коренно се е променила: ако преди десет години сме тренирали само в маратонки, сега те се носят за разходки, за кино, за ресторант, за неформални бизнес срещи и дори за работа, ако дрескодът го позволява.

  Означава ли това, че най -накрая сме преминали от неудобни обувки към такива, които пасват идеално и почти не се усещат на краката при движение? Всъщност не само високите токчета могат да причинят дискомфорт при носенето, но и тесните цвички, сандалите на платформа и кецовете.

  Обувките за излизане никога няма да бъдат толкова удобни, колкото домашните чехли, но все пак сте забелязали, че в някои обувки сте готови да прекарате целия ден на крак, докато в други дори  изминаването на дълъг коридор се превръща в мъчение.

   Равните обувки могат да бъдат също толкова вредни, колкото и токчетата. Факт е, че кракът ни има естествен ъгъл на издигане и въз основа на тази индивидуална характеристика си струва да заключим колко удобни за вас ще бъдат равниге обувки. Друго е, че не всички равни подметки са еднакви: маратонките например имат релеф и нехлъзгаща се основа, докато цвичките нямат този релеф, а пръстите на краката трябва да се огъват неестествено, когато ходите, което може да ви причини неудобство.

Как да пробваме обувки в магазина, преди тяхното закупуване?

  Тествайте новия чифт  винаги, преди да пазарувате обувки в магазина. Започнете с гъвкавост: докато огъвате коляното напред, кракът в обувката трябва да се огъва безпрепятствено, докато стъпвате. Преместете крака си в обувката в различни посоки: фиксирането на крака е друг много важен момент.

  Ако стъпалото ви е  твърде свободно в половината част на обувката, тогава ще давате на краката си по-голямо натоварване при ходене, сякаш ще трябва едновременно да ходите и да поддържате равновесие. Тогава тези обувки са ви твърде широки.

Вярно ли е, че обувките се разтягат?

  Обувките от тънка кожа са склонни да се разтягат малко, но това е по -скоро процес на деформация. Висококачествената и плътна кожа няма свойство да се изтрива – напротив, тя запазва формата си дълго време.

Източник: https://e-broshura.com/

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org