Как да изберем столче за хранене

Детски столчета за хранене

Децата растат много бързо, а това кара родителите постоянно да се адаптират към настъпилите промени. Когато бебето е още много малко (новородено или на няколко месеца), основният ни ангажимент към него е да го нахраним, да сменяме редовно пелената му и да му даваме цялата си любов, за да се чувства то спокойно.

С течение на времето, неговите нужди се променят и освен стандартните грижи, се появяват и други неща, за които да помислим. Изборът на удобно столче за хранене е сред тях, като този детски артикул влиза в употреба, когато малкото дете може да стои седнало, а в хранителния му режим са включени и други храни освен млякото – пюрета, плодове, супи и др.

Какви са ползите от използването на столчета за хранене

Тези бебешки стоки са извънредно удобна и практична придобивка, която значително улеснява ежедневието на родителите, разказват от онлайн магазин Baby.bg. В повечето случаи те са преносими, което ги прави подходящи и за път – ако ви предстои семейно пътуване, няма да срещнете никакви затруднения да ги вземете със себе си, което е едно от големите предимства на тази вещ. Водещите преимущества на столчетата за хранене са:

  • Правят задачата на родителя да нахрани детето си много по-лесна и приятна – наместо да държите мъничето си в скута, за да успеете да му дадете цялото съдържание в чинията, ще можете да направите това по максимално удобен начин и за двете страни; 
  • Столчетата за хранене дават възможност на детето да се забавлява, да изследва и да научава – най-малките обичат да пипат всичко, което представлява интерес за тях, като по този начин те научават повече за заобикалящия ги свят;
  • Не заемат много място и се предлагат с красиви дизайни – дори и да не разполагате с много свободна площ в своето жилище, отново можете да добавите бебешките столчета за хранене към интериора. Ако моделът е сгъваем, ще можете да го прибирате на подходящо място, след като приключите с неговата употреба; 
  • Придържат детето в стабилна позиция и осигуряват безопасност – дори и да ви се наложи да оставите малкото си съкровище само за няколко минути, няма да има риск от неговото падане от стола, защото то ще е вързано със специални колани. 

Всички тези плюсове в полза на детските столчета за хранене са основателна причина да инвестирате в качествен и функционален модел, който ще използвате доста време. Пазарът предлага както евтини решения, така и много по-луксозни и функционални – съобразете покупката с финансовите си възможности и изисквания към дизайна. 

Как да изберете подходящ вид

Изборът на столче за хранене е отговорно решение, което всеки родител трябва да вземе в някакъв момент. “Последиците” от избора касаят не само нас самите като купувачи, но и нашето дете, което всъщност ще използва този интериорен компонент. Ето какво е важно да вземете под внимание при селекция: 

  1. Вид – дървени, пластмасови, тип “шезлонг”, мултифункционални, на колелца и т.н.. Всеки един от тези видове има силни страни, които отново трябва да проучите. Дървените модели изглеждат много стилни, но пък при тях отсъства мека тапицерия, което се описва като минус. Пластмасовите (стандартните) модели са практични, поддържат се лесно, удобни са и са най-често купуваните. Мултифункционалните столчета за хранене могат да се трансформират в друга мебел – маса за хранене, трапезен стол и др.
  2. Технически параметри – стабилност, маневреност, материали за изработка, възможност за регулиране височината на седалката, сгъваеми опции, ниво на комфорт и качество на изработката.
  3. Цена – към този критерий можем да причислим и марката, която по мнение на експертите е пряко свързана с качеството и стойността на продукта.

Със столчето за хранене детето е удобно настанено, а вие сте на оптимално разстояние от него, така че да имате контрол над случващото се, но в същото време да пазите и дистанция, за да го приучите на самостоятелност.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org