Как да изберем най-добрия диктофон за работата си

Ако спадате от групата хора, за която осъществяването на аудио записи е голяма част от професионалните задължения, то сте попаднали на правилното място – днес с радост ще си поговорим за диктофоните и ще споделим няколко характеристики, за които е добре да следите при закупуването на това така необходимо преносимо устройство.

Ако упражнявате професия в медиите, то вероятно често ви се налага да правите записи, независимо дали вземате интервю от някого, или просто отразявате случващи се събития. И макар и смартфоните да са снабдени с приложения, които изпълняват ролята на диктофон, качеството на направения запис не би могло да се сравни с този, осъществен чрез специално устройство, пригодено за това. Ако правите любителски записи или такива, предназначени за лични архив и употреба, бихте могли да използвате и смартфона си. Когато обаче говорим за изпълнение на служебни задължения, то тогава е повече от наложително да прибегнете до услугите на професионален диктофон.

А ето за какво да следите при закупуването на такъв.

Диктофоните осигуряват качествени аудио записи, които бихте могли да ползвате, но съществуват и редица други спецификации, които е препоръчително да притежават, за да се насладите на наистина качествено боравене с устройството.

На първо място споменаваме способността да се изолират останалите звуци на фон и да се акцентира върху онова, което записвате – това ще осигури наистина ясен звук и ще ви е извънредно лесно да боравите със записа. Наличието на достатъчно памет в устройството е също много съществен елемент от екстрите – важно е да може да си позволите направата и на по-дълго аудио, ако обстоятелствата и нуждите налагат това. Едва ли има по-неприятен момент при записването на живо от ограничаване на свободното пространство и невъзможност да се запамети направения запис. Животът на батерията е също много важен момент поради същата причина – следете той да е максимално удължен, за да не ви се налага да прекъсвате работата си, за да презаредите диктофона.

След като вече веднъж сте направили желания от вас запис, на помощ ви идват редица софтуерни апликации, които да ви помогнат в това да увеличите качеството на звука още повече, както и да го монтирате и добавите допълнителни звуци и екстри към него. Това е особено важно, ако смятате да го правите общодостъпен – щателната и професионална обработка издига работата ви на едно съвсем друго професионално ниво.

Това са най-основните технически спецификации, които биха могли да ви ориентират дали изборът, който сте направили за диктофон, е правилният. Разгледайте множество варианти и се спрете на онзи, който в максимална степен отговаря на вашите потребителски и професионални нужди.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org