Как да изберем климатик за дома?

Дом и семейство

Климатиците като неразделна част от живота ни!

В днешно време всеки от нас има климатик. Само преди 20 години наличието на климатик, се смяташе за лукс, но днес това е просто необходимост, без която би било трудно да се постигне температурен комфорт у дома или в офиса.

Какви климатици се използват в дома?

В домашни условия най-често се използва сплит система. Тези системи се предлагат в няколко разновидности като системи за разделяне на стени, канали, касети, тавани, подове и колони (можете да разберете разликата между тях по името). По принцип сплит системите са предпочитаната опция поради ниските нива на шум, които поддържат. Поради това предимство този тип климатик е един от най-популярните.

Въпреки факта, че японското оборудване е едно от най-доброто, в момента на практика в Япония не са останали фабрики, които произвеждат японски климатици за продажба в други страни. Въпреки това много марки (Panasonic, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Daikin, Hitachi, Toshiba, Fujitsu-General) все още осигуряват необходимото качество на своите продукти и се произвеждат в няколко страни. В онлайн магазините като Phoenixclima се предлагат изгодни климатици Mitsubishi във Варна, които може да поръчате с няколко клика на мишката.

По отношение на видовете, трайността и качеството на климатичните технологии, те могат да бъдат разделени в три категории:

– първата категория са хиперинверторните климатици, които са произведени от високотехнологични японски компании. Те отговарят на всички съвременни потребителски характеристики, включват системи за защита и енергийна ефективност.

– втората категория са инверторните климатици (междинен клас) на европейски и японски производители. Това оборудване е надеждно и достъпно. Ако сравним двете категории климатици, тогава разликата е минимална и се състои в по-голямото потребление на електроенергия, малко по-високото ниво на шум и други малки разлики, характерни за климатиците от инверторен тип.

– третата категория включва най-евтините климатици, произведени от корейски, китайски и други производители. Трябва да се отбележи, че разликата между първата и втората категория климатици е минимална. Ако говорим за тази категория, тогава има значителни разлики в цената и качеството на климатика.

Трябва да се обърне внимание на факта, че всички климатици, независимо от цената и категорията, имат почти идентични функции.

Поради огромното разнообразие от модели климатици и техните функции може да е трудно да направите правилния избор. Разгледайте офертите в онлайн магазините и открийте най-подходящия вариант за вас.

Оцени тази статия