Как да изберем доверена фирма за бързи кредити?

Преди повече от пет години масово потребители на бързи заеми се оплакваха от неправомерни действия от страна на своите кредитори. Определено множеството от компании в сектора си позволяваха да мамят клиентите си със скрити такси и наказателни лихви, които напомпваха и правеха непосилни кредитите и тяхното погасяване. Медиите почти ежедневно показваха репортажи на ужилени клиенти, на които се налагаше да разпродават имуществото си за да се отърват от примката, която всеки ден се затягаше още повече. Разбира се, намесата на държавата като регулатор не закъсня и днес пет години по-късно клиентите на бързите кредити започнаха бавно да възвръщат доверието си в тази финансова услуга. Едно от мерките, които с оказа особено приемлива както за кредитополучатели така и за кредитори е лицензирането на фирмите за бързи кредити. Това от своя страна наистина даде резултат и над 90 % от некоректните и подвеждащи с условията си компании отпаднаха от тази сфера на небанкови финансови услуги. И въпреки това днес, когато се налага спешно да намерим пари се питаме към коя фирма за бързи кредити да се насочим.

Въпросът наистина е повече от важен, тъй като намирането на доверен партньор ще ни гарантира спокойствие и сигурност дори при забава на някоя от вноските. Затова ще се опитаме да изброим основните детайли, на които трябва да акцентирате при избор на правилната финансова компания.

  1. Отделете малко време и проверете легитимността на фирмата за бързи кредити. най-лесно това можете да направите в сайта на финансовото министерство, където има актуален списък на всички лицензирани фирми, получили разрешение да боравят с този финансов инструмент.
  2. Ако имате и най-малко съмнение е по-добре да се консултирате с юрист по отношение на достоверността на общите услови, които се предоставят от фирмата кредитор. Така ще елиминирате и най-дребните детайли, които могат да се окажат заробващи за Вас като кредитополучател.
  3. Не се влияйте от рекламни банери и други привличащи вниманието маркетинг инструменти. Те може би звучат примамливо, но в повечето случаи твърде ниските лихви, които се обещават не са такива каквито изглеждат. Затова бъдете бдителни.
  4. Погасителния план и срокове определете така, че да се справяте с вноските. Гъвкавите и доверени компании имат възможност да предоставят това на своите клиенти. Именно поради това търсете фирма за бързи кредити, която е добре позната на пазара и предлага прозрачни условия и възможности.

За да сте наясно със задълженията си по кредита винаги проверявайте всички такси, лихви и допълнителни натоварвания, които могат да повлияят върху размера на кредита Ви. Днес фирмите,  които са популярни на пазара за бързи кредити нямат такса за кандидатстване и обработка на документите. Затова се насочете към КреДирект – за чисти и прозрачни финансови услуги винаги, когато се нуждаете от пари.

 

Оцени тази статия