КАК ДА ИЗБЕРЕМ ЦВЯТ ЗА СПАЛНО ЛЕГЛО

Дом и семейство

Отдавна се смята, че спалното бельо трябва да е бяло. Този цвят на спалното бельо е бил открит навсякъде: в детска градина, в пионерски лагер, в войнишка казарма, във влак, в санаториум и болница. Има дори едно изказване: бяло легло – бели сънища. Но в днешно време ние искаме да имаме цветни мечти и сънища! Така постепенно нашето легло започна да придобива все повече и повече ярки цветове. Моделите и нюансите са описани в различни култури по света. Традицията да се обсипва леглото с червени розови листенца е актуална и до днес. Това символизира силната и неувяхваща любов на мъжа към жената. Днес спалните комплекти могат да бъдат намерени в голямо разнообразие от неочаквани цветове и модели.

Различни фактори влияят върху избора на цветове за спално бельо.

Съвременният пазар достигна върха на разнообразието и може да задоволи всички вкусове, дори и най-непредсказуемите. Но малко хора обръщат внимание на същността на цвета. Леглото е не само част от интериора, но и онова вълшебно място, където заспиваме, мечтаем, правим планове за бъдещето, набираме сила. Следователно цветът трябва да е възможно най-удобен за нас. Учените са доказали, че цветът на бельото влияе върху нашето съзнание, настроение, благополучие и като цяло на атмосферата в спалнята. Така че защо да не обърнете характеристиките на цветотерапията във ваша полза?

Въоръжете се със знанията и намерете своя перфектен цвят!

Червеното е цветът на любовта и страстта.

Зеленото е цветът на свежестта.

Оранжевото е цветът на огъня.

Бялото е цветът на чистотата и спокойствието.

Черното е цветът на тъмнината и нощта.

Синьото е цветът на водата и небето.

Жълтото е цветът на слънцето.

Кафяво – цветът на шоколада.

Насладете се на сладките и цветни мечти! Изберете вашия цвят. Бъдете различни, но и не пренебрегвайте себе си. Спалното бельо трябва да бъде избрано спрямо вашето усещане и ничие друго.

Източник: spalnobelio.bg

Оцени тази статия