Как да изберем блиндирана входна врата за нашето жилище?

Входната врата е лицето на Вашето жилище. Външният вид ще е основното нещо, което биха забелязали Вашите приятели, роднини, дори и съседи. Всеки желае неговият дом да не става обект на крадци, да осигури необходимата сигурност за него. Именно поради тази причина е важно какъв ще бъде изборът Ви на врата.

„Как да разбера коя от вратите е най-подходяща за моето жилище?”, ”Кои са нещата, на които трябва да обърна внимание”? Подобни въпроси си задават ежедневно много хора. Преди да закупите своята врата е необходимо да сте запознати с няколко основни детайла.

Първото и основно нещо, на което е нужно да бъде обърнато внимание е материалът на вратата. Той трябва да е здрав, устойчив на натиск или на удар. Такъв материал е МДФ.

От важност са и заключващите системи. Колкото повече системи има блиндираната врата, толкова по-голяма ще е степента на защита при евентуален взлом и ще бъде голяма пречка при влизането на нежелани гости.

Следващият детайл, на който е препоръчително да обърнете внимание са пасивните шипове, нощното заключване, тип ”върток”, скрита ключалка тип „резе”, които ще допринесат за по-голяма сигурност на Вашия дом. Пасивните шипове влизат в касата, като при евентуално разбиване, това ще затрудни крадците.

Покритието на вратата също е много важно и не трябва да се подценява и пренебрегва. Съществуват най-различни видове шумо и топлоизолация: минерална вата, полистирен, ”тип пчелна пита”.

Как ще се отваря блиндираната врата също е от значение. Тя може да се отваря, както Вие пожелаете. Но най-добре това може да се уточни след като посетите и поговорите с компетентно лице от шоурум.

Когато си купувате врата е желателно тя да има гумени уплътнения. Те стопират проникването на студен въздух през вратата. И не на последно място трябва да помислите за дизайна и цвета на Вашата врата. По Ваше усмотрение също така може да си сложите шпионка и чукче. В наши дни се предлагат най-различни модели, цветове. Може да се придържате към цялостния дизайн на интериора или може да направите пълен контраст между входната врата и вътрешния декор.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org