Как да бъдем джентълмени, 5 основни правила

Снимка: gentlemanscode.bg

Жените често се чудят защо мъжкото поведение понякога е недостойно. Задават си въпроси от рода на “Как може да се държи по този начин?”, “Защо е такъв грубиян” и т.н.т.

И няма какво да се чудим, истината е, че днешната масова култура насърчава недоброжелателните и неприлични хора, вместо джентълмените. По-лесно е млад мъж да бъде “батка”, нахлузвайки анцунга, отколкото изискан и изтънчен млад господин.
Естествено, че и това е до време. Сега са намода “батките”, но с течение на времето сами ще се уверите, че модата на джентълмените ще се възобнови.

Много хора си мислят, че джентълмените са отживелица, но всъщност това не е точно така.

Мъжете трябва да мислят за факта, че благородното поведение и доброто образование винаги помагат.

Нещо повече! Ако искате да привлечете женското внимание и се държите така, както сме описали в тези 5 основни правила, то шансът жените да се редят на опашка за Вашето внимание е огромен.
Впечатлихме ли Ви?

Преди да Ви представим всичките пет правила, бихме желали да Ви поканим в един проект, който е насочен за джентълмените, а именно: https://gentlemanscode.bg/

Правила за поведение на истински джентълмен:

Един джентълмен отваря вратата на дамата
Изтъркано, но отварянето на врата не е жест на отстъпление, а учтивост и уважение към нежният пол.
Винаги можете да впечатлите околността, ако направите изтънчен маниер, пускайки пред Вас половинката си, например при посещение на ресторант. Същото правило важи и за вратата на автомобилът, както и за всяка друга врата (асансьор, входна врата на жилище и др.).

Един джентълмен избира винаги позицията от към трафикът на коли, а оставя дамата във вътрешната част
Когато човек се разхожда по тротоара и заема позиция встрани от пътя, той предпазва жената от преминаващите се коли, от отломки и пръскане на вода от локви и други.

Един джентълмен контролира количеството алкохол, което пие

Това е едно от първите неща, които трябва да се запомни, за да се избегнат неудобни ситуации. Един човек контролира какво и колко пие с жената до него – той поддържа баланса между празна чаша и желанието за половинката – да пие повече от необходимото за добро настроение.

Джентълмен споделя външното си облекло

В студ, вятър, дъжд и сняг човек винаги трябва да прикрие половинката, все пак всички знаем, че дамите обичат да ходят разголени, само и само да изклеждат безупречно. Да дадете връхната си дреха не е просто жест за да стоплите дамата до себе си, а е нещо много повече … нещо много романтично…

Един джентълмен винаги е точен
Закъсненията не са оправдание – това е всичко. Елате навреме, без значение какъв тип среща Ви предстои.

 

Представихме Ви пет елементарни правила, които са в основата на това да бъдете джентълмени, истински такива.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org