Изборът на интериорна врата и как ще повлияе на интериора ни | Директория за статии TopBg.org

Изборът на интериорна врата и как ще повлияе на интериора ни

October 27, 2017 | Автор: | Публикувано в Бизнес, Услуги

Изборът на вътрешна врата може да се окаже изключително трудно за вземане решение. Спрямо конкретното помещение трябва да подберем и съответния модел. Трябва да съобразим на първо място цвета на вратите дали си пасва с подовата настилка и този на стените. Ако имаме тъмен под е по-удачно да изберем такива, които да са в по-светлата гама – съответно да внасят светлина и простор в дома.

Светлите цветове оптически правят помещението по-голямо и по-просторно. Ако пък имаме светъл под и стени е хубаво да заложим на по-тъмен цвят интериорни врати, за да може да изпъкват върху светлите цветове. В някои случаи може да заложим на по-разчупени цветове и да разнообразим с нестандартни форми и дизайн.

Много е важно да имаме ясна концепция за това как точно искаме да изглежда нашето жилище, защото именно в първоначалната концепция се крие крайният резултат.

Хубаво е при избора на цветове, още от начало, да не използваме прекалено много, които в комбинация може да не си отиват и да стане един пълен хаос в дома ни, стига това да не е крайната ни цел.

За по-разчупен интериор се предлагат стъклени интериорни врати, които определено променят облика на жилището. Така например за холна врата, може да изберем стъклена врата с интересен принт, цветя или някой по-нестандартен гравиран елемент, с който ще се освежи стаята и ще радва окото, докато си почиваме спокойно на дивана.

Особено, ако имаме едни по-светли стени и под, стъклената врата с ярки цветове и интересни елементи, ще бъде акцент в нашия дом.

Ако искаме да слеем интериора с вратите, може да изберем сходен цвят врати, които да си пасват с мебелите или дори да са същия цвят, за да се обедини всичко и облика на стаите да има завършен вид. Така ще направим интериорните врати, част от мебелите и няма да изпъкват и да се набиват на очи.

Много е важно още от начало да си изясним какво точно искаме да пресъздадем в дома си, какво точно искаме да изпъкне – вратите или друга важна за нас мебел. След като имаме ясна представа, изборът им става изключително лесен.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Изборът на интериорна врата и как ще повлияе на интериора ни, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Comments Off on Изборът на интериорна врата и как ще повлияе на интериора ни

Comments are closed.