Избор на дограма за прозорци и врати

Основната дилема, пред която се изправят клиентите, решили да подменят дограмата си е в две направления, а именно – дали да е алуминиева или PVC дограма.

Смело можем да кажем, че тази дилема е често дискутирана и трудно може да се каже кой тип дограма е по-добра, тъй като и двете си имат предимства и недостатъци.

Правилният избор на дограма зависи от това къде ще бъде поставена. Повечето експерти препоръчват PVC дограмите за жилищни сгради, тъй като притежават по-добри изолационни свойства.

Ако ще се остъклява тераса или веранда, място, където принципно има много прах и мръсотия, то везните клонят към алуминиевата дограма. При интериорните врати, изборът зависи изцяло от предпочитанията на заявителят, т.е. могат да бъдат и алуминиеви ,и PVC и в двата случая биха вършили чудесно своята работа, при това в дългогодишен срок.

За банята вратата е добре да бъде от алуминий, тъй като е влажно място и ПВЦ дограмата може да промени белия си цвят във времето, докато при алуминиевата дограма, този проблем не се появява.

По-горе споменахме за предимствата на PVC дограмата, а те се изразяват главно в това, че поддръжката е по-лесна, а и ефективността при топлоотделянето е по-добра, за разлика от алуминиевата дограма.

Ако трябва да обзаведете ново жилище с дограма, то трябва да знаете ,че през първата година след извършването на ремонтните дейности, помещението е с повишена влажност на въздуха. Желателно е да не се бърза, в случай, че разполагате с време. При алуминиевата дограма едно от основните предимства е, че на практика тя е вечна, т.е. няма амортизация, изхабяване, промяна на цвета и други подобни ,които да нарушат конструкцията или външния и вид.

Цената и при двата случая остава важен фактор за определяне на това, кой тип да предпочетете. Винаги по-скъпото излиза по-евтино, така че Ви съветваме да не икономисвате средства от дограмата, тъй като във времето тази инвестиция се избива.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org