Избор на чанта според времето и повода

Каква чанта да изберете според повода и времето, в които ще ги използвате? Отговорът е в по-долните редове.

Разновидностите на дамски чанти стават все повече и повече с всеки изминал сезон. Разнообразието е по отношение на размерите, използваните материали и разбира се – формите. Ето защо доста често голямото разнообразие може да предизвика трудности при избора на точната чанта, подходяща за текущия сезон. Така, че ето няколко съвета, които да ви помогнат да вземете най-правилното решение и да закупите чанта, която да използвате дълго време.

Кога ще използвате своята дамска чанта?

За да можете да изберете правилната чанта, с подходящ стил и форма, е редно предварително да определите по кое време на годината или пък деня, както и за какви цели ще се използва.

Офис чанти

При работа в офис, изисканите и дизайнерски чанти или куфарчета са чудесно решение. Но е препоръчително да не са твърде големи. Чанти изработени от висококачествена кожа или пък плат биха били изключително подходящи за тази цел. Що се отнася до цветовете, за този тип е най-добре да се ориентирате към по-консервативни цветове като черния, бежовия, белия и тъмно синия. Ярки и крещящи цветове не са препоръчителни, тъй като твърде много привличат вниманието, но по-светли цветове като цяло могат да се впишат към дамски чанти, предназначени за офис служители.

Ежедневни, уикенд чанти

Тук често дамите предпочитат големите модели, подходящи за пазаруване, раниците, хоби чантите и тези с презрамка, макар че често се спират и на дизайнерски модели. Особено популярни в големите градове като София в момента са евтините дамски раници, изключително практични са, може да носите много неща в тях, в повечето случаи са шарени или пък едноцветни- черни или кафяви кожени раници. Продуктите, които попадат в тази категория са изключително разнообразни от към използвани материали, цветове, форми и стилове. Така, че избора в това отношение зависи изцяло от дамата, която ще ги носи.

Уикенд, формални чанти

Има един малко по-особен вид модели, предназначени за по-специални и официални поводи. Това са дамските вечерни чанти. Разнообразието от лъскави, ръчно правени и меки чанти е огромно. Най-популярни са чантите за дами с полиран външен вид, както и тези покрити с плат. При този тип, популярни цветове са белия, червения, черния, тъмно синия, както и различните комбинации между тях. Подобни модели може да откриете в сайта NovaChanta.com.

„Мултифункционални” чанти

Към този вид се отнасят чантите, които използваме навсякъде. Този вид се наричат „торби” или „Тоте чанти”. За тях е характерна употребата на неутрални и топли материали, които не изпъкват твърде много на фона на облеклото. Дори е желателно изобщо да не изпъкват. Характерните цветове при този тип са черния, белия, кафевия, сивия, сребърния, маслинено зеления, както и много тъмно червените цветове (от кордован, та до бургундско червено), които се считат за неутрални цветове.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org