Избор на бельо за нашата спалня

Нашата спалня е нашето светилище. Място, където да бъдем сами със себе си или с любимия човек. Място, където можем да избягаме от дневния хаос и в една спокойна, релаксираща атмосфера да съберем мислите си, да починем, да презаредим с енергия за следващия ден, години наред.

Представете си чиста, натурална, мека тъкан от лен, която нежно гали кожата ви и ви обгръща с деликатния аромат на трева, така жива и ярка, като прегръдката на лятото. Бъдете сигурни, че събуждайки се всяка сутрин в леглото, застлано със спално бельо от лен, ще се чувствате по-млади, по-свежи, по-добре отпочинали. Тялото ви ще благодари за прекрасния нощен сън.

Натуралното бельо е най-здравословният текстил за вашата спалня, защото то е устойчиво на гъбички, помага за успокояване на кожата при раздразнения и алергични заболявания от общ обрив, до хронична екзема.През хладното време ленените чаршафи ще запазят топлината на тялото, докато през горещите летни нощи те ще абсорбират влагата и излишната топлина, ще се чувствате сухи, свежи и готини в кожата си. Освен това, с времето, лененото спално бельо все повече ще омеква и ще ви служи още по-добре. Ленената тъкан е често предпочитана при изработването на завивки с деликатни подробности като шевни и декоративни елементи, ажур, доплитане с една кука.

Около една трета от живота на човека преминава в сън, който е необходим и полезен за всеки от нас, защото облекчава стреса, нормализира кръвното, премахва умората, възстановява организма, забавя стареенето. За добрия и качествен сън са необходими качествени матрак и спално бельо. Разбира се, всеки човек се основава на собствените си предпочитания и естетически вкус, на лекарските препоръки в случай на алергии. Но, въпреки различните вкусове, има общи принципи, които трябва да се следват при избора на чаршафи. Те трябва да миришат съвсем леко на текстил и не бива да миришат на несвойствени химикали или на влага.

Вече споменахме за предимствата на ленените завивки. За да оцените качеството на спалното бельо, което закупувате,може да се ориентирате по неговата плътност, изразена в теглото му. Колкото е по-леко, по-малко материал е използван. И не забравяйте да вземете точните размери на своята спалня или легло, преди да се отправите към магазина.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org