Избелване на зъби – митове

Белите зъби, категорично, са част от естествената красота, която всички ние тайничко искаме да постигнем. Ето защо на пазара и по козметичните салони се появиха всякакви и разнообразни по вид и степен на въздействие избелващи методи. Редом до бабините методи със сода за хляб или сок от лимон, на пиедестала за най-добрите избелващи трикове се наредиха професионалните системи за избелване на зъби, фотоизбелване на зъбите, избелващите ленти за чувствителни зъби и така нататък. И колкото и много да е информацията за избелване на зъби като процес и модна тенденция в интернет, не всичко, което прочетете в мрежата е вярно. А ако вие подходите неправилно информирани към решението си да избелите зъбите си, е прекалено възможно или да останете разочаровани, или съвсем да не постигнете желания ефект. В тази връзка ви представяме най-често битуващите митове за избелването на зъбите.
1. Избелването на зъбите е вредно.
Няма такова нещо, ако избелващият метод е прецизен, професионален или съгласуван с мнението на вашия личен стоматолог. Дори най-силно избелващи процедури могат да са изцяло безвредни, ако се извършат от професионалист така, както и уж безрисковите домашни средства могат да навредят (содата за хляб може сериозни да увеличи чувствителността на слабите зъби).
2. Професионалното избелване на зъби е по-ефикасно от това вкъщи
До някоя степен това може и да е така, но на пазара днес съществуват много ефикасни домашни системи за избелване на зъби. Те са с еднаква степен на въздействие, но начинът им на използване е достатъчно опростен, позволяващ на потребителя да го прилага сам, тоест без посещение при специалист.
3. Всички избелващи средства и продукти действат еднакво на зъбите
Това не е така, защото някои продукти действат само върху горния слой, тоест върху емайла, на зъба, докато други, например, имат и специална защитна за в бъдеще функция срещу петна и така нататък. Не е истина, че повечето избелващи средства действат с киселина върху зъба, тоест благодарение на специални съставки разрушават (заедно с част от емайла) натрупалата се мръсотия по зъба. Избелващият гел в ленти за избелване на зъби Crest не разрушват емайла, тъй като съдуржанието на водороден пероксид е в ниска концентрация.
4. Редовното миене на зъбите с избелващи пасти за зъби ще ви спести бъдещо избелване на зъбите
Всъщност, това не е така, защото в един момент тази конкретна избелваща паста ще спре да ви действа, тоест вие ще станете толерантни към нея. Не се препоръчва употребата на силно избелващи средства върху зъбите, ако те нямат нужда от избелване. Когато избелвате, без да има необходимост от избелване, вие реално разрушавате емайла си.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org