История на бижута Сваровски

Бижута Сваровски са едни от най-стилните и изискани бижута създавани някога. Дамите ги предпочитат, тъй като те притежават редица качества, на които не би могло да се устои. Стартът е даден през 1892 г. Името на човекът, който е създал прелестните бижута, е Даниел Сваровски. Той изработва качествена машина, с която успешно се шлифова всеки един от създадените кристали.

За отрицателно време създателят на марката бижута успява да популяризира произведенията си и да ги представи пред огромен процент от хора. Фирмата на световноизвестната марка е разположена във Ватенс, в близост до Австрия. Именно там се намира и приказната забележителност, наречена „Кристалният свят на Сваровски”. Гледката е неописуема, а всяка година стотици хора от различни краища на света мечтаят да посетят мястото. Всички, които са видели „Кристалният свят” са останали без думи след видяното. Те разкриват, че подобна красота трябва да се види, тъй като забележителностите са невероятни.

1931 г. Даниел Сваровски отчита като една силна и доста успешна година. След като шлифоването на кристали е приключило, започва усилена работа по изработката на подходящи за времето си бижута. Създателят на световноизвестната марка не спира работа само до изработката на красиви пръстени, гривни, колиета или обеци с кристали Сваровски. Той създава стъклени рефлектори, които помагат за яснота при движение.

Телескоп, бинокъл и още уреди, спомагащи са нощно виждане, също са дело на Даниел Сваровски. „Оптика Сваровски” е създадена през 1849 г. Малко по-късно се дава началото на изцяло нов проект, свързан с изработката на полилеи. Създателят на марката започва да украсява светещите тела, много от които биха могли да се наблюдават в красива Франция. Двореца Версай предлага удивителна гледка. Няколко години по-късно се залага за изцяло нов метод, при който се залага на апликация на кристали. След като идеята е станала широко известна, доста дизайнери на бижута са прибегнали до изработката на бижута от естествени камъни.

 

Даниел Сваровски успява да се издигне за пореден път през 1977 г. Най-новата и приказно красива колекция бижута се появява на бял свят именно тогава. Тя вдъхновява хиляди хора. 1993 година също е важна за създателя на известната марка. Даниел успешно стартира нов начин на работа, свързан с едни от най-предпочитаните марки в света. Големите градове и столиците са буквално залети с бижута Сваровски. Едно от най-важните неща за Даниела Сваровски е да успее да усъвършенства бижутата си и да ги предлага на хора във всички краища на света. Успехът е неоспорим. Модният гигант продължава да твори все по-хубави и модерни украшения. Към днешна дата Сваровски са едни от най-предпочитаните и ценени бижута от дамите в страната. Марката разполага с хиляди магазини, разположени на територията на големи държави. Успехите се трупат, а създателите са предоволни от постигнатите резултати.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
История на бижута Сваровски, 5.0 out of 5 based on 1 rating