Инверторните климатици – незаменим комфорт за всеки дом и офис

Дом и семейство

Съвременният човек обича комфорта и се стреми към него както у дома, така и в офиса. Този комфорт несъмнено идва чрез постигането на подходяща и приятна температура на въздуха. За тази цел, решението, което пазара днес предлага е използването на климатик.

В последно време все по-предпочитан избор за климатизация са инверторните климатици. В тази статия ще разберете какво представляват инверторните климатици, какви са техните предимства и отличителни черти, и кои са най-добрите инверторни климатици.

Какво представляват инверторните климатици?

Най-общо казано инверторния  климатик е вид климатик, който регулира оборотите на компресора плавно, спрямо зададената температура, като използва микропроцесорна система. Именно това плавно регулиране обуславя по-точното поддържане на температура и по-големия комфорт в климатизираното помещение.

Тук е важно да се отбележи основната разлика между инверторния и конвеционалния климатик.  Тя се състои в работата на компресорите. При конвенционалния климатик зададената температура се достига при пълна мощност на компресора с максимална консумация. При инверторния климатик мощността се определя автоматично, в зависимост от температурата в помещението и тази навън.

Предимства на инверторните климатици

1. Икономични са – заради принципа си на работа, инверторните климатици са доста по-икономични и за разлика от обикновените, компресора им се износва много по-бавно.

2. Гарантират незаменим комфорт – Комфортът у дома или в офиса е гарантиран, избирайки инверторен климатик. С него температурата на помещението остава постоянна, без да Ви е твърде студено или твърде горещо.

3. Работят с ниски нива на шум – инверторните климатици работята с ниски нива на шум в режим отопление или охлаждане. Техният компресор не се включва и изключва, както при конвенционалните, а работи постоянно. За още по-голям комфорт и безшумна работа, съвременните инверторни климатици притежават редица функции за управление нивата на шум.

4. Работят ефективно при по-ниски външни температури – стандартните инверторни климатици работят при температури навън  от -15 градуса.

4. По-дълъг живот – инверторните климатици притежават по-дълъг живот, благодарение на иновативаната технология с по-ниски нива на износване и начин на работа.

Отличителни черти на перфектния инверторен климатик

Съществуват редица отличителни черти, по които да познаете перфектния инверторен климатик. Ето някои от тях:

1.  Plasma филтър – този филтър е сред най-ефективните технологии за пречистване на въздуха. Той унищожава всички попаднали във вътрешността на климатика бактерии, вируси, по-едри частици прах и др. За разлика от всики останали филтри, плазма филтъра е вечен и не е нужно да бъде подменян периодично.  Някои климатици, като например тези от серия LN на Mitsubishi Electric, притежават по-ефективен Plasma Quad Plus филтър, който улавя PM2.5 и частици по-малки от 2.5 um.

2.  3D въздушен поток – най-високия клас климатици с марка Toshiba, разполагат с интелигентен 3D въздушен поток, който насочва въздушната струя в 6 посоки. По този начин се гарантира, че въздухът ще достигне там, където имате нужда от него.

3. Двойнороторен компресор – наскоро разработен, DC – двойнороторния компресор осигурява високоефективна работа в широк диапазон на условия от ниска до висока скорост на въртене. Оптимизацията на размерите на механичните части и използването на високомощен “Neodymium” мотор, постигат ниски нива на шум и висока ефективност.

4. Wi-Fi управление – по-голяма част от инверторните климатици притежават вградено wi-fi управление. Чрез него може да контролирате Вашия климатик от всяка точка на света от смартфон, таблет или компютър като използвате специализирано приложение.

5. 3D i-see sensor – този сензор сканира триизмерно 752 различни точки в едно помещение. По този начин съставя постоянна картина на стаята, която се климатизира. 3D I-see сензора улавя всяко човешко присъствие. Чрез тази интелигентнта технология се регулира локално въздуха спрямо местоположението на хората в климатизираното помещение.

Най-добрите инверторни климатици

1. Начален клас инверторни климатици – Gree Fairy

Инверторни климатици Gree Fairy са сред най-добрите климатици от начален клас на пазара. Освен че се продават на достъпни цени, те притежават редица иновативни технологии, с което напълно покриват високото съотношение цена-качество. Редицата полезни функции като таймер, турбо режим, нощен режим и сензор I-Feel правят тези климатици перфектното климатично решение за всеки дом.

2. Среден клас инверторни климатици – Hitachi Performance

Климатиците от серия Performance на Hitachi притежават висока сезонна ефективност и в двата режима на работа:  A++ при отопление и охлаждане. Разполагат с новата революционна технология Frost Wash, която намалява до 91% бактериите и до 87% плесента в климатика. Може да разчитате на чист и здравословен въздух през цялата година!

3. Висок клас инверторни климатици – Mitsubishi Heavy Diamond

Ако търсите висок клас инверторен климатик, то тези от серия Diamond на Mitsubishi Heavy са перфектното решение за Вас. Характеризират се с висока енергийна ефективност и редица полезни режими като Еco режим, Auto off режим, 3D auto режим и др.

Климатиците от серия Diamond притежават иновативна Jet система, която осигурява равномерно разпределение на въздуха в помещението с минимална консумация на електроенегрия. В допълнение шумът се свежда до мrнимум, тъй като се намалява взаимодействието между въздушните потоци и вентилатора.

Тези и много други инверторни климатици може да откриете в онлайн магазин Eclima.bg.

Ключови думи: инверторни климатици, предимства на инверторните климатици, най-добрите инверторни климатики, инверторен или конвенционален климатик, климатици

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org