Как да направим дома си по-светъл и по-просторен чрез интериорни врати?

Любимото място на всеки човек е “вкъщи”, но никой в днешно време не се замисля, колко важни са всъщност вратите в неговия дом. Те са важна част от интериора. Чрез тях можем да контролираме начина, по който изглежда нашето жилище и по който се чувстваме в него. Дали ще бъде просторно и светло или топло и уютно зависи изцяло от нас. Затова днес сме отсели няколко важни фактора, на които трябва да обърнете внимание, когато предприемате промяна на интериорните врати или при избора на ново жилище.

Как да изберем цвета на нашите врати?

Първото, на което трябва да обърнем внимание при избора на нови интериорни врати е цветът им. Ненатрапчивите, светли цветове са най-подходящи, когато търсим простор и светлина. Чрез белите врати например, светлината от прозорците се отразява. Ако пък изберете цвета на вратата и на стената да са еднакви, ще придадете усещане за по-широко пространство и липса на прегради в помещението. Стъклената врата има подобни способности.

Къде да поставим вратите в нашето жилище?

Друг важен фактор е местоположението на вратата във вашия дом. Ако имате възможността и желанието да местите интериорните си врати или сте в процес на създаване на подходящи отвори за тях, е хубаво да имате в предвид, че тези, които водят от помещение в помещение, а не директно в антрето – създават илюзията за дълбока перспектива. Ако искате по-засилен ефект може да ги оставяте отворени.

Кой модел врата е подходящ за моето жилище?

Изборът на пазара е безкраен и достъпът е неограничен.  Всеки модел може да носи със себе си различни ефекти във вашето жилище. В случая класическите крила в светли тонове са един от многото подходящи варианти. Също и вратите с плъзгащи се механизми, които спестяват много пространство, влизайки в зида или движейки се плътно по него. Плъзгащите се врати са изключително популярни за апартаменти в азиатски стил. Още едно подходящо решение са стъклените врати, както и огледалните.

Какво е посока на отваряне и как да избера?

Посоката на отваряне е важен фактор при поставянето на нова интериорна врата. По фъншуй вратата трябва да се отваря навътре към помещението. Тази философия показва гостоприемство. Но основното, с което трябва да бъде съобразено са вашите желания и с това, което позволяват жилището и мебелите.

Винаги стигаме до въпроса за цената и как да спестим.

В зависимост от качеството и производството, цените на интериорните врати варират. Всичко зависи от вашите възможности, но има някои подробности, които могат да послужат за спестяването на пари. Като пример ще дадем закупуването само на крило. Ако скоро сте подменяли вашите врати, може да спестите от каса, къртене, дупчене и всякакви подобни като закупите само крило. Но имайте в предвид, че откриването на подходяща врата (като цвят, размер и положение на пантите) е много трудно дори и когато вратите са от един и същ производител и от една и съща серия. Така, че същия съвет може да оскъпи вратата вместо да я направи по-евтина. Материалите, с които са изработени вратите също увеличават или намаляват цената, като разбира се по-качественият материал е по-скъп. Винаги помнете, че ако имате ограничени средства е по-добре да закупите по-скъпа външна и малко по-евтини интериорни врати. Всичко е въпрос на избор, а в днешно време имате всякакъв, навсякъде.

Запомнете тези малки факти и ги вземете със себе си, когато настъпи моментът за ново жилище или за ремонт, за да вземете максимума от разположението и наличната светлина.

Използвайте вътрешните врати не просто като мебел, но и като необходим аксесоар за красивият ви дом.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org