Индустриалният стил във вътрешния интериорен дизайн

Промишленият интериорен дизайн е популярен за декориране на тавани и стари сгради, превърнати в жилищни пространства, въпреки че той може да се използва с равностоен успех за традиционни апартаменти, вили и селски къщи. Всичко, което ви трябва за този стил е да се създаде илюзия за неравни повърхности и материали, които предполагат, промишлено минало. Най-простият начин да се покаже грапавост е да оставите някои стени или повърхности недовършени. В допълнение към някои груби метални елементи, които ще създадат индустриална атмосфера, може да потърсите стари, промишлено изглеждащи обекти, които да са изработени от стомана, метал или дърво. Тези елементи за предпочитане е да са износени или са били спасени чрез рециклиране.

Вашата цветова палитра трябва да е в светли, ярки цветове. За повече убедителност и подчертаване на стила, може да се интегрират  топли, неутрални тонове, за да изглежда пространството постиндустриално. Нюанси и тонове на сиво изглеждат най-добре, когато се смесват с бяло, за да се добавите свеж и чист вид.

Относно стените и структурата, заложете на тухли, стоманени греди и колони, и покажете конкретни, недовършени дървесни повърхности. Неръждаемата стомана изглежда добре в този интериорен стил. Стените и декорацията трябва също да включват големи или обемисти произведения на изкуството. Най-използвания вариант на пода за индустриалния стил е шлайфаният бетон. Той може да бъде толкова груб и разпокъсан, колкото искате да бъде. Дървен материал или каменна настилка също са добри покрития, които ще ви помогнат да постигнете индустриалния облик. Трябва да намерите масивни и удобни дивани с големи разпръснати възглавници, за да работят заедно с произведенията на изкуството и “промишлените” акценти. Растенията също ще влеят живот и цвят във всяка среда, така че се огледайте за няколко наистина много големи, листни растения и някои подходящи саксии. Опитайте се да се добавите няколко висящи лампи в пространството си. Свободно стоящи лампи в метално тяло са чудесен източник на осветление за този интериор.

Източник: Всичко за банята www.keramo-bg.com/

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org