И заживели щастливо заедно – 5 навика на двойките преди сън

Всички искаме хубави и щастливи отношения с половинката, като в приказка. Но не е трудно ежедневните проблеми, с които всеки един от нас се сблъсква, постепенно да навлязат във връзката ни и да я развалят. Стрес, безпокойство, напрегнатост – всичко това рефлектира на настроението ни и на отношенията ни с другите. Няма нищо по-лошо от това да ги допускаш в интимните си отношения с любимия човек. Напротив, времето, прекарано с половинката, трябва да бъде пристан на душевен мир, любов и разбирателство в морето от емоции, с което ни сблъсква денят. Освен това, най-много време заедно ни остава непосредствено преди сън – това е и времето, в което е много важно да бъдем спокойни и позитивно настроени, за да успеем да си отпочинем максимално добре през нощта.

Ако искаш отношения като в приказка, припомни си, че приказките винаги завършват с щастлив край. По същия начин трябва да завършва и всеки ваш ден – с щастливи моменти заедно, прекарани на матрака, преди да заспите. Затова попитахме различни щастливи двойки какви са техните ритуали преди сън, за да запазят топлината в отношенията си. Ето какво ни споделиха те.

  1. Забравете за работата

На работата си прекарваме средно по 8 часа в денонощие. Толкова е и времето, в което спим, или иначе казано – около една трета от цялото ни време. Това е и най-съзнателната част от деня ни, в която сме будни и активни. В мислене за работата ни минава и голяма част от останалото време. Затова кажи „стоп“ на тези мисли поне у вас! Ясно е, че някои казуси, с които си се сблъсквал през деня, ще те вълнуват и вечер, но поне не ги допускай в спалнята си. Нищо хубаво няма да произлезе от това, най-много да се напрегнеш и да задълбаеш в проблема. По-добре използвай времето там, за да се разсееш, да „рестартираш“ и да се заредиш с хубави мисли и емоции. Затова правило номер едно е – остави мислите за работата си зад вратата на спалнята си и далеч от матрака.

  1. Лягайте си по едно и също време

Много двойки не се виждат по цял ден, а след това лягат по различно време и на практика почти не се виждат въобще. Тогава единственото време, в което остава да са заедно, са уикендите и то, ако нещо друго не изникне и не го възпрепятства. Това съвсем естествено води до отчуждаване в двойката. Не го допускайте, каквато и да е програмата ви през работната седмица, старайте се поне вечер преди сън да си осигурявате малко време заедно. Лягайте си гушнати и се стремете да заспивате по едно и също време заедно. Това ще ви сближи, а споделената прегръдка преди сън ще ви зареди с окситоцин и серотонин – два от хормоните на щастието.

  1. Поговорете си честно и с позитивен тон

В забързаното и динамично ежедневие всеки е потънал в мислите си, на ден решава множество казуси и се самовглъбява. В един момент ставаме все по-затворени в своя собствен свят. А човекът е социално същество. Той има нужда от усещане за близост и подкрепа. Днес е все по-трудно да я получим, но поне в двойката можем взаимно да си я подарим. За да поддържаш близки и щастливи отношения с любимия човек, поне вечер преди сън си поговори с него. Проведете откровен и сърцат разговор, интересувай се от него, изслушай го и сподели какво те вълнува. Това ще ви сближи повече и ще остави всеки от вас с позитивното усещане за подкрепа и разбиране. В резултат и сънят на всеки от вас ще е много по-спокоен, по-спокойни ще сте и на следващия ден.

  1. Направете си масаж

Много от щастливите двойки споделят, че винаги, когато имат възможност за това, си подаряват масаж един на друг преди сън. Това разпуска насъбраното напрежение, както в тялото, така и в ума. А щом го прави половинката, свързваме създаденото позитивно усещане с нея и това заздравява допълнително отношенията ни. Масажът определено е едно от най-приятните изживявания, които можем да си доставим на матрака. А най-хубавото е, че от него лесно се преминава и към други приятни активности – време за сън или за любов, вие си избирате.

 

  1. Изключете телефоните

В дигиталната ни ера прекарваме почти цялото си време пред лъчението на техниката. Работим на компютър, почиваме си пред телефона. Затова поне вечер оставете устройствата настрана и си подарете време изцяло за вас си, в споделяне на истинска близост и контакт помежду си.

Ако спазвате тези 5 съвета, само след седмица ще видиш колко по-спокоен и щастлив ще се чувстваш и колко по-близки и влюбени ще сте с любимия човек. Тайната на взаимоотношенията като в приказка не е сложна и изисква много малко време като инвестиция, а дава големи резултати. Така въпреки ежедневните изпитания, пред които са поставени, Спящата красавица ще остане все така красива в очите на Чаровния принц, той няма да загуби от чара си пред нея, а целувките му ще са все така вълшебни.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)