Гривни от стомана

grivni_ot_stomanaПроизводството на бижута е вид изкуство, което от дълбока древност е било проява на естетични майсторски умения. Днес като че ли фабричното производство поизмести ръчната изработка, но все още можем да намери качествени майстори, които да извайват сръчно уникални и оригинални бижута. Материалите които подлежат на такава обработка са доста. Всяка една сплав се характеризира със специфични качества, поради които клиентите я предпочитат. Благородните метали винаги ще бъдат модерни, но те понякога са доста скъпи за да можем да си позволим съответният накит. През последните години доста нашумя медицинската стомана като качествен заместител на материалите със сив оттенък.

Гривни от стомана, пиърсинг обеци, колието и всякакви бижута се произвеждат от този така интересен не само за потребители , но и бижутери материал.В много статии сме излагали предимствата на произведените от хирургичната сплав бижута. Но това, че е на толкова ниска цена, а не корозира е може би основната причина толкова майстори на това изкуство да искат да работят именно с нея. Сигурността, която излъчват гривни от стомана, медальони и други накити наподобяват изящни форми и красота. В много култури да се носят такива здрави сплави има определена символика. Не е било случайно и накичването с множество такива гривни, стигащи дори до лактите, които са били традиционни за жриците в племената. Те играели роля на защитно средство, с което са целели да бъдат отблъснати злите духове и сили.

Чисто естетични са нашите аргументи за носене на гривни от стомана. Дамски или мъжки те винаги са добре дошли, когато става дума за допълване на визията ни и превръщането и в интересна и привлекателна  такава. За да привлечете погледите не е нужно да инвестирате в гривни от скъпи  материали. Тези от стомана са  толкова вдъхновяващи и изискани, че по нито един критерии не отстъпват на останалите.

Стоманените гривни могат да бъдат с различна форма, дизайн , големина. Част от техните заслуги са , че не променят при никакви обстоятелства своя външен вид. Има например гривни, които изложени на пряка слънчева светлина потъмнява или пък започват да придобиват неприятел и простеещ жълтеникав оттенък. С тези от стомана такова явление не се наблюдава. Материала е устойчив и здрав. Дори неволно да изпуснете гривната си на твърда повърхност не бива да имате притеснения, защото тя няма да се повреди. Почистването на всякакви видове накити от стомана можете да извършите и в домашни условия. Течен сапун и хладка вода връщат блясъка на гривната от стомана и тя ще изглежда като нова.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org