Градински къщички за деца – идеалното място за изследване и игра

Дом и семейство

Градината е онова малко кътче природа, “опитомено” в града. Дворното място, с дървета и храсти, с алпинеум или тераса обаче може да бъде истински свят на приключения за малките изследователи. Децата обожават игрите на открито, защото дори малко и оградено, градиснкото пространство крие безброй интересни неща. Неща, които чакат да бъдат открити. Ами външните игри – нима има нещо по-вълнуващо? Ако се чудите как да насърчите малчуганите да се радват на природата, защо не се насочите към…. детските къщички от дърво.Копиране на HTMLКопиране на текст

Ако можете да върнете времето назад и да сте отново дете, коя от любимите игри бихте искали да изиграете отново? Някои ще кажат веднага катерушките или направо клоните на дърветата, други ще предпочетат пясъчника или пътечките, а съвсем сигурно е, че ще има и от онези любители на дестките къщички, в които се чувствахме като в дворец.

Всъщност, и днешните деца могат да се чувстват също толкова добре в градината, стига да им създадем нужните условия. Как обаче да създадем един малък и безопасен свят навън? Нека разгледаме някои креативни идеи.

# Детска арт станция

Арт станцията на открито е сигурен начин да накарате творческите сили на детето буквално да потекат! Започнете, като изберете място в задния си двор, което е равно и за предпочитане сенчесто. Добавете здрава външна маса или статив.

Съберете разнообразни артикули като миещи се бои, черна дъска и боя за черна дъска, маркери, пастели и хартия за рисуване. Помислете за поставяне на естествени материали, като пръчки и листа. Добавете места за сядане на открито като столове или пейки. Позволете на вашето дете да има своя лична нотка към пространството, като украси масата или контейнерите за съхранение. Творчеството навън може да донесе истинско вдъхновения за малкия художник.

# Забавление на слънце и пясък
Пренесете плажа в задния си двор, като изградите пясъчник. Първо изберете равна и добре дренирана зона, където искате да построите пясъчника. Уверете се, че е далеч от всякакви опасности и има свободен път към жилищните постройки. С помощта на лопата изкопайте зоната вътре в периметъра на пясъчника на дълбочина около 30-тина сантиметра. Това ще осигури достатъчна дълбочина за пясъка.

Ще е добре да добавите бариера срещу плевели, остри или опасни предмети. Обезопасяването на градината ви гарантира спокойни и безгрижни игри. Вече можете да изградите новото пространсто и да оставите децата да се наслаждават на своето място.

# Дървена къща или къща на дърво

Какво по-забавно от крепост или дворец в задния двор, или пък къща в клоните на огромно дърво? Това е забавно място, където децата ви могат да прекарват часове. Оставете ги да се заемат сами с проект за декориране. Просто се уверете, че пространството е подходящо за възрастта на вашето дете. Докато по-големите деца може да са в състояние да се справят с истинска къща на дърво, а малките ще се радват изключително на готови къщи от естествени материали. Можете да разгледате предложенията за детски къщички в gardenway.bg и да направите прекрасен избор.

Има толкова много идеи за заден двор за деца – зависи само от размера на задния двор, възрастта на децата ви и бюджета, който искате да инвестирате. Важно е и редовно да проверявате двора си за потенциални опасности като паднали клони на дървета, счупени огради или разхлабени плочки. Когато поддържате безопасен двор, можете да дадете сигурна и приятна атмосфера, удобна за деца, за игра и изследване.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org