Ергономични бани: какви са предимствата

Дом и семейство

Банята е необходимост в нашето ежедневие. Както беше казано, това е важна стая вкъщи и всякакви други жилищни сгради. Обикновено се характеризира с инсталиране на душ или вана или и двете, в зависимост от района. Всички новопостроени жилища днес включват умивалник в банята. Често е обичайно в северноамериканския английски да се използва терминът баня, за да се посочи всяка тоалетна.

Вижте основните ергономични спецификации, които трябва да следвате, докато проектирате своята баня.

Височина – като казваме височина, ние нямаме предвид само височината на пода до тавана в банята, а индивидуалните височини на всеки аксесоар. В зависимост от хората във вашата къща, трябва да се съобразите с височините. Тъй като всеки ден ще използваме всички принадлежности в банята, е необходимо всичко да е на оптимална височина, да не е твърде високо или ниско.

Позиции на крана за вана и душ – Уверете се, че водата не ви удря директно, когато пуснете крана за душ.

Батерията на мивката – много често се случва  да си ударите главата в крана, след като се наведете да си измиете очите или зъбите. Затова използвайте кранове, които са до мивката. Ако мивката е малка, не прибягвайте до дълги кранове.

Тоалетните шкафове монтирани на стените на банята, са често срещани в наши дни. Но често срещано явление е, че хората си удрят главите заради това. Препоръчително е да спазвате безопасно разстояние между мивката и тоалетния шкаф.

Чекмеджета – Това е нещо по избор, което трябва да се постави. Все пак, ако искате да имате чекмеджета, е добре да имате дълбоки чекмеджета, точно като тези, които имате в кухнята, така че, когато ги отворите, да можете да разгледате директно.

Друго нещо, което е изключително важно е процесът на почистване. Когато избирате дизайна на банята си, трябва да предвидите разположението на мебелите за баня, за да почистите банята лесно. Уверете се, че нищо не е претъпкано и е достатъчно лесно за достъп до местата за почистване.

Източник: https://petel.bg/Kak-da-izberem-plochki-za-banya–nyakolko-saveta–koyto-shhe-sa-vi-ot-polza__482408

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org