Ефективни SEO техники след появата на новите Гугъл алгоритми

Както във всеки бизнес, целта на Гугъл е да предостави на своите потребители идеалната услуга – това означава, че предложената информация на потребителите при търсенето трябва да бъде качествена, като не се налага те да бродят страница след страница из некачествени сайтове и безполезни данни, приличащи по-скоро на спам.google-panda-i-pingvin-updati
Именно затова бяха създадени алгоритмите наречени „Панда“ и „Пингвин“, които наказват всички некачествени сайтове, с неправилна SEO оптимизация, и ги пращат назад в класирането на търсачката. Ако и вашият сайт е бил засегнат от пандата или от пингвина, това не бива да ви кара да се отказвате с лека ръка. Има възможност сайтът ви да бъде спасен, но ще се наложи да се промени начинът на SEO оптимизацията му. Забравете за използването на ключови думи, копирани и спиннати статии и други „хитри“ техники, ако искате наистина да се класирате напред – съветва отделът по SEO оптимизация от уеб дизайн студио Web Fusion.
Нещата не са толкова секретни
Всеки занимаващ се с интернет знае, че работата на търсачките е подчинена на алгоритми. Старите SEO техники се основаваха на един вид разиграване на тези алгоритми, но актуализацията на Гугъл чрез Панда и Пингвин доведе до изключителни трудности за специалистите да манипулират търсачката. Промените в самият алгоритъм е една много голяма тайна, но това което е ясно е, че резултатите се оценяват от всеки един от нас. Старомодното SEO, особено ако не е било направено от професионалисти, почти винаги се маркира като спам, защото не се предлага стойност за читателите на сайтовете.
Премахнете пренасищането с ключови думи в SEO статиите и заложете на органичният поток от думи
Спрете да мислите от гледната точка на една ключова дума, когато се насочвате към SEO оптимизацията и започнете да залагате на сродните думи и синонимите. Например, вместо да пренаситите вашата статия с препратки към „отслабнете бързо“, използвайте други свързани с това фрази като „загуба на тегло“, „диета“, „загуба на излишно телесно тегло“ и така нататък. Ако съдържанието ви е написано по-органично, то тези фрази ще се появят по естествен път. Ключовите думи никога не трябва да звучат нелогично в основната мисъл на един SEO текст и потока на изречението.
Откажете се от спиннатите или неуникалните SEO статии и заложете на високото качество на публикуваното съдържание
Разбира се, че е много по-лесно да копирате статия или друг вид съдържание или да спиннете такива във вашият сайт, но това почти със сигурност ще доведе до гаранция, че вашата страница няма да види „бял свят“. Вместо това, вие имате нужда от добре написано и информативно SEO съдържание, което отговаря на определени стандарти за качество. Към този момент, за идеална дължина се смята SEO текст, който е приблизително около 500 думи, а добавянето на снимки към него винаги е по-добрия вариант за допълнителна помощ при индексирането. Първичните препратки се считат за по-авторитетни от Гугъл.
Забравете за безкрайните афилиейти и включвайте единствено полезни връзки във вашите SEO статии
Ако правите препратка към друг сайт, то бъдете сигурни, че той ще предостави полезна информация на читателите ви и има релевантна връзка с вашата статия. В противен случай не включвайте афилиейти. Новите алгоритми на Гугъл улавят такива линкове, особено ако има пренасищане в сайта ви и вместо да спечелите, филтрите ще избутат сайта ви към дъното на класирането. Използвайте социалните медии за реклама на сайта ви, вместо да търсите ползи от използването на такива вредни връзки.
Когато търсите информация за написването на дадена SEO статия, заложете на авторитетни сайтове, вместо на такива с обща информация
Във всеки уебсайт се залага на определена тематика, като се предполага, че тези които пишат съдържанието му са специалисти в дадената област. Що се отнася до блоговете, там обикновено развиват темите си любители, които в никакъв случай не могат да се нарекат познавачи на материята. Това се отнася най-вече за личните блогове… Едва ли един човек може да претендира, че например е специалист по интериорен дизайн, финанси, ремонти, хайлайф, фън шуй и други. Ето затова се насочете към специализираните сайтове, когато се нуждаете от информация по определената тема на SEO статията. Темата трябва да бъде избрана на база интересът на читателите, като е добре тя да бъде доста нашумяла, за да предизвика допълнителен интерес. Не се осланяйте на личните си интереси, те могат да не са привлекателни за читателите.
В SEO оптимизацията не трябва да използвате много пренасочвания към целеви страници, а вместо това наблегнете на информативното съдържание
Когато потребителите влязат във вашият сайт, те искат да видят веднага това, което очакват и търсят. Не го отвеждайте до списък с връзки, тъй като най-вероятното му действие е да натисне бутона „Назад“. Гугъл също знае за това обичайно за читателите действие и оценява страницата ви като спам, изхвърляйки я в най-задните позиции.
По принцип, SEO оптимизацията в периода след появата на Пандата и на Пингвина означава, че трябва да започнете да се трудите повече, за да успеете да извадите страницата си напред в класацията на Гугъл. Вече измамите не се толерират, тъй като да се излъже алгоритъма е почти невъзможно. Ако искате да получите преференции от търсачката, представете и качествено съдържание. Ако това ви звучи като край на вашият сайт, защото работата ви се вижда непосилна, заложете на професионалистите по SEO оптимизация от уеб дизайн студио Web Fusion, които следят тенденциите и знаят как да ви направят №1.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org