Дрегер преди шофиране – гаранция за безопасност!

Случва се на всеки от нас – излизаме навън с приятели, влизаме в един или няколко бара, а след това губим бройката на питиетата, които обръщаме. В това няма нищо лошо, хубаво е човек да се забавлява и да си прекарва добре в приятна компания. Единственият сериозен проблем, който възниква след подобна ситуация, е налице, ако сме излезли преди това с автомобила си. Разбира се, искаме отново да се приберем с него, но дали това е добра идея?

По-скоро не – шофирането в нетрезво състояние е изключително опасно и за околните, и за самите нас. Глобата, която ни грози от пътната полиция, ако ни хванат пили зад волана, е най-малката от потенциалните неприятности. Управлявайки колата си след употреба на алкохол рискуваме да унищожим завинаги живота на случайни невинни хора, както и собствения и на семейството си. Именно затова е необходимо винаги, когато се съмняваме дали сме в състояние да шофираме, да получим необходимата гаранция.

Това, за щастие, в наши дни се постига изключително лесно. Нужен ни е един бърз алкохолен тест с помощта на дрегер. Някои заведения са оборудвани със специални стационарни дрегер устройства, където можем да проверим промилите алкохол в кръвта си, веднага щом излезем. Срещу символична цена на момента разбираме дали можем да се приберем с колата или по-удачният вариант е да повървим или да си хванем такси. Баровете, където е възможно да си направим подобен тест, със сигурност са направили всичко възможно тези дрегери да са лесно забележими, така че няма как да ги пропуснем. За съжаление, обаче, те все още са твърде малко на брой и крайно недостатъчни.

Много по-удобният вариант е да си закупим свой собствен дрегер за алкохол. Това всъщност не е никак висока инвестиция, цената на такива джобни устройства е съвсем достъпна и ни дават възможност да проверим колко сме трезви, когато и където си поискаме. Тестът се прави за секунди и наистина си струва да сме сигурни в решението си да седнем зад волана. Понякога си мислим, че една или две бири няма как да ни повлияят, но подобни изводи могат да се окажат напълно погрешни. С личен дрегер за алкохол не е необходимо да гадаем, а научаваме веднага колко точно ни влияят две бутилки от пенливата течност.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Дрегер преди шофиране – гаранция за безопасност!, 5.0 out of 5 based on 2 ratings