Домашна маска за коса

Маркетинг

Осем причини, поради които да си направим домашна маска за коса

Всички знаем колко важни за здравето и красотата на косата ни са маските. Не можем да очакваме, че ако само измиваме косата си с шампоан, тя ще ни радва с блестящ и здрав вид. Затова е важно поне два пъти месечно да си правим маска за коса, като предимството на това да си я направим вкъщи е, че рецептите са лесни, продуктите са достъпни, а получените резултати са повече от отлични.

Ако досега не сте опитвали да ползвате маска за коса или пък ви е домързяло да отделите време за такава процедура, то може би тази статия ще ви помогне да се решите и да предприемете тази стъпка. Косата ви пък ще се отблагодари като изглежда по-добре, по-здрава е и е по-приятна на допир, тъй като ще сте я подхранили в дълбочина. Ползвайте маска за коса поне два пъти месечно и ще имате редица поводи да се чувствате по-щастливи и доволни, като например:

1. Процедурата е проста
Не е необходимо специално оборудване , а само няколко найлонови торбички или стара шапка за баня, за да увиете косата си, след като сте я намазали с маската. Крайният резултат също се забелязва веднага, а резултатите са трайни. Освен това знаете, че не е необходимо да се тревожите за косата си поне още две седмици, когато ще повторите процедурата.

2. Косата изглежда по-добре
След като направите домашна маска за коса, резултатът винаги е хубава коса с повече блясък, здравина и мекота, така че можете да се чувствате доволни, че сте направили нещо за себе си и това да ви направи по-уверени и щастливи.

3. Съставките са лесни за намиране
Всяка една от съставките на домашните маски за коса, може да се открие в кухнята или в най-близкия до дома ви супермаркет. В повечето рецепти се включват съставки като зехтин, кисело мляко, мед и лимон, които са изключително лесни за намиране, където и да живеете.

4. Отнема малко време
Самият процес на приготвяне на домашна маска за коса не отнема повече от 15 минути. Също така можете да седите с нея, колкото време желаете, като ако бързате времето може да се съкрати до 15 минути, особено ако сложите и вълнена шапка и загреете със сешоар.

5. Пестите пари
Фактът, че приготвяте домашни маски за коса, означава че не се налага да ходите на фризьор и да плащате големи суми за специални процедури, когато основните активни съставки в тях можете да откриете в кухнята си.

6. Качество на съставките
Това, че сами правите своята маска за коса, означава че избягвате химикалите и консервиращите вещества в готовите маски, а също така ви гарантира, че сте напълно наясно със състава и произхода на съставките, които ползвате, така че контролирате целия процес от смесването до престоя.

7. Отпускащ ефект
Времето, в което оставяте маската да действа е много подходящо да се отпуснете и да се насладите на нещо, което обичате. Така че, маската за коса може да е много удобно оправдание да отделите малко време за себе си и просто да се отпуснете без да мислите, за останалите си задължения или пък да си направите маникюр или педикюр, така че да оползотворите минутите максимално пълноценно.

8. Лесно се прави и нанася
Повечето домашни маски за коса се правят изключително лесно, а и има множество рецепти, които да изпробвате, за които не са необходими много съставки. Понякога може да ви е необходим блендер или пасатор, но повечето пъти е достатъчно да разбъркате много добре на ръка. Също така, тъй като повечето съставки се намират във всяка кухня, няма да ви се налага да ги купувате специално и да се притеснявате за съхранението им.

Резултатите, които постигате със своята домашна маска за коса са забележителни и е много лесно да ги задържите, тъй като просто трябва да отделите малко време на всеки две седмици. Съставките са лесни за намиране, дори ако не разполагате с тях точно в момента, евтини са и ще спестите много време и пари, които бихте отделили, ако посетите във фризьорски салон.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org