Добра храна за нашите домашни любимци

Здраве

Храна за кучета

Ако имате куче, то подсигуряването на добра храна е нещо много важно. В настоящата статия ще Ви споделим именно за това, колко е важно домашните любимци да се хранят здравословно, с добра храна.

Някои производители на кучешки храни ги разделят по цветове. Ето пример, за да знаете как да разпознавате съответната храна…

Те са удобно разделени по цвят:

Син цвят – храната е предназначена за заседнали животни, тъй като има по-диетична структура, за да не напълняват животните;
Жълт цвят – за тези, които са изложени на риск от проблеми с опорно-двигателния апарат. Тази храна е подходяща за активни кучета, домашни любимци от големи породи и кученца;
Зелен цвят – храната е подходяща за всички домашни любимци на различна възраст. Тази линия включва смес от зърнени храни от ечемик, ориз и пшенични трици, както и много витамини и минерали;
Червен цвят – храната е за кучета с храносмилателни проблеми.

Важно е да отбележим, че най-добрата вечеря се приготвя със съставки, които са подходящи както за консумация от човека, така и за храна. Компонентите на фуража са лесно смилаеми и съдържат всички необходими хранителни вещества, витамини и минерали. Тук не се използват пшеница, царевица и глутен. Има линия за кучета, склонни към алергии и храносмилателни проблеми, много богата линия от вкусове, консерви и мокра храна.

У нас, в България се предлага храна за домашни любимци на различни производители. Ние препоръчваме да тествате с храната на Hill’s Canine Puppy Chicken, която можете да откриете в редица ЗОО магазини.

Ако приемем, че търсите храна за кучета, то можете да разгледате предложенията в hranazakucheta.bg – онлайн магазин, който позволява бързо и лесно да направите поръчка.

Видове кучешка храна

Днес, за добра участ, разнообразието от кучешка храна е огромно. Важно е, обаче, да се следват определени хранителни препоръки и се придържат към стандартите за „пълноценни и балансирани“ храни. Това означава, че всеки вид кучешка храна трябва да има всички необходими хранителни вещества и то в правилните съотношения. И все пак, храненето на кучето ви по дадена диета е добро начало, но може да не е краят на историята. Важно е да се прави разлика Между „адекватни“ и „оптимални“ нива на определени хранителни вещества в диетата на кучето: „Достатъчно“ – означава количеството, което трябва да присъства в диетата с кучешка храна, за да се избегне дефицит и заболяване. С други думи, минималното изискване. „Оптимално“ – означава нивото, на което може да се постигне най-доброто състояние на функциониране, здраве и благосъстояние на кучето.

С каква храна да храните домашния си любимец?

Ако приемем, че от много скоро имате куче, коте, или друг тип домашен любимец, най-удачно е да посетите ветеринатр, който да Ви препоръча храна. Друг удачен вариант е да поискате съвет от близки, познати, които също имат домашен любимец. Във всеки ЗОО магазин също ще бъдете насочени, като разясните колко голямо е кучето, например, както и каква порода е.

Надяваме се, че статията ви е била полезна и интересна и вярваме, че ще я споделите с приятели в социалните мрежи. До нови срещи!

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org