Детски колички – полезните насоки на един иновативен сайт – Babyline.bg

za bliznaciРазходката е много важна за бебето. Затова е от значение каква детска количка ще изберете. Всеки родител би желал да закупи ама наистина най-доброто за своето дете. Заради това и се харчат колосални суми за какви ли не чак толкова необходими вещи. Когато става въпрос за количката трябва да прецените какво точно очаквате от нея. Важно е на първо място да осигурите максимален комфорт и удобство на детето. За да постигнете това при избора трябва добре да прецените нейната устойчивост и маневреност.

Пазара е наситен с какви ли не модели, които са с доста разнообразни цени, които варират от сто до две или три хиляди лева. В действителност всеки преценя какви са финансовите му възможности за закупуване на детски колички.Но съветите, които можем да дадем в случая може да са полезни, когато настъпи момента на покупката .

Комбинираните такива са препоръчителни. Така няма да се налага да харчите допълнително средства всеки сезон за ново возило. Те са снабдени с достатъчно покривала , които се поставят на крачетата и така можете да предпазите детето от измръзване през студените дни. Това е количка с един кош, но с допълнителни аксесоари, които помагат лесното трансформиране в зависимост от сезона. Други модели са с два отделни такива. Тук единственото неудобство е, че когато не използвате единия от кошовете трябва да намерите съответно и място, където да го съхраните. Но пък предимствата са, че в различната възраст на детето можете да направите така, че на него да му е удобно по време на разходки.

Размера на детските колички също не е маловажен фактор при избора на возило. Конструкциите могат да изглеждат много малки, но всъщност са доста стабилни. Когато избирате размер съобразете с това дали често ще се налага да транспортирате детската количка с автомобил. Тогава не избирайте такава, която да заема прекалено голямо пространство, когато сгъвате в положение за прибиране. Още нещо по отношение на размера е това, че трябва да съобразите и с факта, че вероятно ще се налага да качвате количката в асансьор и по стълби. По-широки модели детски колички дори и не влизат в асансьори в новите кооперации например. Така че вземете под внимание големината и.

Маневреността на количката е задължителна. Трудното „шофиране“е абсолютно нежелателно за родителите. Ако нямате лекота при каране това със сигурност ще превърне разходката в абсолютно неприятно изживяване. Новите по-модерни модели са снабдени с амортисьори на колелата, а също и с въртене на 360 градуса. Това е от значение за маневрирането по неравните тротоари. Друг акцент е , че когато се променя позицията на тялото на детето при различните кошове конструкцията трябва да е така проектирана, че да не получава дисбаланс и да има вероятност количката да се преобърне. Сигурно Ви звучи странно, но съветваме младите родители да не правят експерименти със това да осигурят необходимата сигурност на детето си.

И да не забравяме спирачките. Когато избирате детското возило изисквайте от консултантите да предложат модел, който да има спирачки поне на две от колелата. Те са удобни защото можете с крак да заключвате или отключвате движението на количката. Дори и едната от тях да изпусне, което е малко вероятно, имате вариант , който да гарантира, че количката ще е в пълен покой. Преди да закупите задължително се запознайте с техническите данни за продукта.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org