Десетте най-добри трика за качествено наргиле

Наргиле Релакс

Зареждате наргилето с обичайния качествен тютюн, използвате обичайните въглища, както винаги добре сте почистили всеки детайл, но нещо не се получава – искате още, повече дим, повече облаци, повече вкус?

Вероятно това звучи познато на повечето от вас, независимо дали сте начинаещи или истински професионалисти? Понякога някои дребни неща се оказват от ключово значение за качественото и удовлетворяващо наргиле. В тази връзка, нека видим и кои са десетте най-добри трика за страхотно наргиле:

1.  Сложете лед във водата

Ако искате свежо наргиле, използвайте студена вода или сложете лед. При всяко смукване, водата в бутилката се затопля и това отнема от свежестта му. Добавянето на лед ви гарантира, че температурата на водата ще се запази постоянна, което спомага за свежест, както и значително по-гъст дим.

2.  Използвайте качествен тютюн за наргиле

Важно е не само да употребявате качествен тютюн за наргиле, но и да го съхранявате правилно. Винаги го дръжте на сухо място, така че да го запазите от пряката слънчева светлина или влагата. Съхранявайте тютюна в добре затворен съд, така че да не влиза в контакт с въздуха.

3.  Експериментирайте с различни вкусове тютюн за наргиле

Опитайте различни комбинации на вкусове, за да подобрите вкуса на вашето наргиле. Не се страхувайте да смесите банан и ягода с капучино и мента. Няма как да знаете коя комбинация ще се окаже ваш фаворит.

4.  Добавете червено вино в стъкления съд

Ако искате незабравимо преживяване с вашето наргиле, можете да добавите малко червено вино във водата. Ще се изненадате от различния и интересен вкус. А ако червеното вино ви е любимото питие, удоволствието за вас ще бъде двойно.

5.  Сменяйте често водата

Не използвайте една и съща вода за няколко сесии. Сменяйте я всеки път, когато сложите нов тютюн за наргиле. Прясната вода е от голямо значение за вкуса му и удоволствието ви от пушенето му.

6.  Не слагайте много тютюн

Използвайте разумно количество тютюн и въглища за наргиле. Понякога човек се увлича в желанието си да си достави максимално удоволствие. Ако напълните чашката с тютюн прекалено много, рискувате пушенето да бъде затруднено,тъй като дръпката ще бъде прекалено тежка. Правилният начин за “оувърпак” е да се остави дупка по средата, която да улесни въздушния поток. Разпределете равномерно тютюна и използвайте подходящо количество. Така няма да задръстите купата и да изхабите повече тютюн, отколкото трябва.

7.  Използвайте качествени въглени за наргиле

Въглените от кокосова кора имат минимална миризма, което ви позволява да усетите истинския вкус на наргилето. Те горят по-дълго и така можете да си осигурите една по-продължителна сесия, без да презареждате. Те осигуряват подходяща топлина, така че тютюнът да не изгори. Отсъствието на примеси във въглена гарантира липсата на две неща – остатъчна миризма и сутршно главоболие. Ако ви се случва често, помислете добре какви консумативи за наргиле използвате.

8.  Почиствайте след всяка сесия

Понякога е изкушаващо да зарежем наргилето, защото сме уморени, искаме да излезем или просто ни се спи. Миризмата на дим обаче може не само да влоши въздуха у дома, но и да повлияе негативно на вкуса ви при следващата употреба. Понякога остатъците са така „замаскирани”, че не ги виждаме, но усещаме разлика във вкуса. В началото наргилето ни носи истинска наслада, но не минава много време и вкусът се променя. Не можем да разберем на какво се дължи, защото не променяме нищо. Причината обаче е съвсем прозаична – недостатъчно добро почистване. За да не се случи това, изплаквайте внимателно частите на наргилето с топла вода и винаги оставяйте компонентите да изсъхнат добре преди да ги сглобите.

9.  Добавете нарязани плодове във вазата

Свежи плодове, нарязани ситно и поставени във вазата на наргилето, гарантират свежест при всяка дръпка. Те допринасят с вкус, допълващ този на тютюна по начин, недостижим с други средства. Като бонус, те изглеждат атрактивно и разчуват значително външния вид на наргилето, привличайки всички погледи.

10.  Ползвайте еднократен маркуч

Често пренебрегвани заради визията си, еднократните маркучи са може би най-добре пазената тайна при направата на качествени наргилета. Те позволяват отлична хигиена и гарантират чистота на аромата на тютюна, за разлика от силиконовите аналози. Дръпката е съществено по-лека, поради по-големия дебит, което затваря кръга на качественото наргиле и прави консумацията истинско удоволствие. Използвайте тези лесни трикове и ще разполагате винаги и по всяко време с качествено наргиле за силни емоции и вълнуващи преживявания.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org