Дерматолог Иванова от Стара Загора разкри „оръжията“ за красива кожа през зимата

saveti-i-grija-za-suha-koja

Нашата кожа трябва да бъде здрава и красива през всички сезони на годината. Много често през зимните месеци дамите посещават специалист дерматолог и се притесняват за сухата и не добре изглеждаща кожа на лицата им. Не само през топлите летни, но и през студените зимни месеци външните фактори и най-вече климата имат значение за това как ще изглежда нашето лице и кожа. Какви усилия и грижа трябва да полагаме за сухата кожа, за да бъде тя красива и сияйна ще научим благодарение на един от най-добрите дерматолози в Стара Загора – д-р Диана Иванова.

Ето кои са „тайните оръжия“ на красотата през зимните месеци:

  • Правилно почистване

Според д-р Иванова, дерматолог от Стара Загора само едно неправилно почистване е в състояние да раздразни много силно вашата суха кожа. Затова трябва много внимателно да изберете правилната козметика. Когато закупувате продукт подходящ за нуждите на вашата кожа, вие почиствате ефективно грима и замърсяванията без да нанасяте поражения по лицето. Избирайте козметика, на чиято опаковка е изписано, че тя е некомодогенна. Това е много важно нещо, на което повечето от дамите не обръщат внимание. Този надпис означава, че използвайки този продукт вие няма да получите запушване на порите, което неимоверно ще доведе до образуването на черни точки и акне.

Ако пък имате тежко акне е добре да се посъветвате с дерматолог, който ще назначи използването на правилната серия за почистване. Много често се препоръчва употребата на медицинска козметика, която може да бъде открита и на място в избрания дерматологичен кабинет.

  • Почивка

Тялото ви се нуждае от минимум 8 часа сън на денононощие, за да отпочине –кожата също. Постарайте се да и изградите правилен режим, който да позволява сън от 8 до 10 часа за едно денонощие.  Докато спите вие давате възможност на лицето да се отърве от тъмните кръгове и петната под очите и около клепачите. Кожата ви е заредена и изглежда здрава и сияйна.

  • Употреба на маски и масла за лице

Д-р Иванова, дерматолог от Стара Загора препоръчва употребата на натуралните маски и маслата за лице, които са изключително полезни за сухата кожа през зимата. От ниските температури тя изглежда изсушена, състарена и загрубяла. Изпитаните маски за лице от старите рецепти могат за няколко часа да доставят жизненост и енергия на кожата. Полезни за кожата са още пчелният мед, лимонвият сок и други. Можете да добавяте няколко капки натурално масло от бадем към дневния и нощния крем за лице, който използвате.

Допълнителна информация и съвети за грижите и профилактиката на проблемната суха кожа можете да намерите на http://dermatolog-ivanova.com/лечение/77/проблемът-суха-кожа

А в случай, че имате непознати симптоми по кожата, които са изразени в обриви, петна, залющване или други, то не се колебайте да потърсите навременно лечение от опитен специалист, съветва д-р Иванова, дерматолог от Стара Загора.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org