Да оцелееш в задръстванията при асфалтиране

Големият трафик през лятото намаля, добре дошло на задръстването при асфалтиране

През лятото кипяха бурни ремонти на различни места, но есенният сезон не прави изключение. След активния сезон на почивките, време е улиците да се подготвят напълно за студените дни. Често се случва да попаднем в задръстване и тогава се чудим как да го избегнем.

Може да се възползвате от няколко ценни съвети, но и те не са гаранция за цялостно преодоляване на проблема. Явно трябва да се примирим и да се надяваме, че някой ден у нас пътищата ще бъдат асфалтирани бързо и през нощта, за да не смущават шофьорите и работещите граждани.

  1. Стратегия и планиране

Осъзнали сте, че като всичко в живота, и тук много полезна би била стратегията. Планирайте си ангажиментите така, че да не съвпадат с графика на останалите. Обикновено по-натоварените часове са след 7.30- 9 сутрин и след 17.30 до 19 вечер. Данните се отнасят основно до големите градове, но така или иначе в малките засега са застраховани от сериозни задръствания. Ако си организирате деня по този начин, вие пак ще се натъкнете на машините, но поне няма да чакате редом с останалата тълпа. Ако това не ви е възможно, спрете колата по-далеч и стигнете пеша до уреченото място.

  1. Информация

Освен стратегията, другото нещо, което винаги ни прави на крачка пред другите, е информацията. Сайтът на общината със сигурност бълва новини, в които надлежно ни уведомява къде предстоят ремонти, кои улици ще са затворени, как ще се отрази това на трафика. В краен случай бихте могли да се допитате и до други компетентни органи и институции, които имат отношение към регулирането на движението.

  1. Олекотен маршрут

Той обаче може да е по-дълъг, но това не бива да ви притеснява особено. Все пак целите да се движите в задръстванията, а не да сте блокирани в капан заради асфалтиране. Проучете внимателно обходните и околовръстни маршрути, все трябва да има някаква опция, удобна и за вас.

Качествено асфалтиране от razbivachi.eu

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org