Цел за новата година: Подобри съня си бързо с тези ефективни мерки

Дом и семейство

Качественият сън не е просто каприз, той е задължителен за вашия добър здравословен статус

Мнозина имат проблеми с трудно заспиване, което често се дължи на напрегнатото ежедневие и наличието на казуси за решаване от различно естество. Във времена на пандемия стресът се отразява осезаемо върху повечето хора, а в резултат на мерките знаем, че доста се озоваха и пред финансови затруднения.

Колко много причини за продължителни размисли вечер, които влошават качеството на съня ни – една от основните предпоставки за добър здравословен статус.

Няма нищо по-важно от това да стартирате новата година с поставянето на основната цел да улесните потъването в света на Морфей.

Спешна мисия – нов матрак

След празницитеактуалните цени на матраци си струват вашето внимание. Възползвайте се от периода да направите своята инвестиция, било то заради наложителна подмяна, или предстоящо обзавеждане на спалнята.           

Съобразете параметрите не само с личните предпочитания, но и с различните опции, предоставени от производителите по отношение на твърдост, размери и сезонно приложение. Спрямо стойността не бъдете крайни, а разгледайте вложението си като приоритетно за вашето здраве и пълноценен сън.

Спортна активност

Както се казва, два заека с един куршум.

Ще спазите и следващото си обещание – да постигнете тонус и отлична форма, за да сте готови да посрещнете с удоволствие летните месеци. Физическите ползи от упражненията обаче въздействат на няколко нива, включително и когато говорим за борбата със стреса.

Много е важно да избягвате вечерните спортни занимания, независимо, че ако направите такъв опит, ще усетите енергизиращ ефект. Там се крие и проблемът, който залагате предвид ситуацията, в която се намирате. Единствената позволена активност вечер е релаксиращата, като йога или лек стречинг.

Имате ли ритуал преди лягане

Като родители, често се налага да устройваме такъв на малките си деца, защото те също срещат затруднения със заспиването. Време е да се възползвате и вие самите от същото.

Може би тук дейностите ще бъдат строго индивидуални.

Ако държите на красотата си, вземете отпускащ душ, направете си маска, сложете масло на върховете на косата си. Съществено е също да изключите устройствата, които могат да разсейват вниманието ви и допълнително да ви напрегнат.

Затъмнете максимално завесите, пийте чай на фона на любима, но не особено динамична музика.

Опитайте всичко, което се сетите, че може да бъде в подкрепа за вашето умиротворение преди лягане.      

Винаги има решение

Междувременно няма как да игнорираме напълно възникналите поводи за притеснения. Затова е съществено да си изготвим план, който ще внесе спокойствие и ред дори в мислите ни.

Отделете си специален момент и време, когато да анализирате проблемите и да фиксирате потенциалните решения. Набележете малки стъпки по пътя към целта, за да изясните картината пред себе си и да не се лутате в тревоги за бъдещето. Концентрирайте се и насочете усилията си в конкретна посока.

Това е ефективен начин да се излезе от омагьосания кръг на терзанията, които на практика не разрешават належащите въпроси, а само влошават емоционалното и физическото ви здраве.

Започнете от първата стъпка сега и посетете https://matraci-ms.bg, за да планирате покупката на изгоден и качествен матрак.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org