Блог за сериозни хора

Да дискутираме заедно актуалните теми от ежедневието в  блога за сериозни хора – chuime.bg

Уважаеми читатели, за тези които се интересуват от по-сериозни теми за дискусия в нашия блог ще представим всички актуални теми от живота. Блог за сериозни хора е предназначен, които обичат да размишляват, анализират, коментират неща от своето ежедневие. Българите винаги имат мнение по въпросите, отнасящи се до политика, възпитание на деца, футбол, глобални проблеми като глада, болести на нашето време и много други. Тук ще бъде нашето общо място, в което ще споделяме своето виждане по тези въпроси, а за някои от тях дори ще търсим решения.

Темата днес ще е свързана с възпитанието на подрастващите и как да се справим с бунтуващия се тийнейджър. Като родител и аз живо се интересувам от това как да привлека вниманието на децата си към важните неща. Да се опитам да ги науча да не бъдат повърхностни и ограничени в мисленето си хора. За мен това се е превърнало в самоцел и всячески изпитвам нужда да чета и разнообразявам методите си на възпитание като използвам практиката и на други родители.  Много психолози уверяват, че детето трябва да бъде стимулирано още в ранна възраст да цени живота и придобивките които получава. Често изпадаме в неловки ситуации когато необузданото дете се тръшне и в цял ръст на пода, ридае и иска на всяка цена желанието му да бъде изпълнено. Познато звучи, нали! За съжаление този синдром е известен на всеки един родител и само и само да парират това действие от страна на детето си те са склонни да се съгласят и да потъпчат принципите си заради хорското мнение. Съвета на педагози и психолози, които изучават детското поведение е да не отстъпвате пред подобни ситуации, защото дори и в пубертета очаквайте тотално да не можете да се справите с всякаква ситуация. Българският блог за сериозни хора е място където можете да намерите много информация, за множество теми, от спорт и мода до бизнес и интериор.

Колкото и да Ви е писнало да обяснявате едно и също не спирайте да го правите. Нужно е да търсите контакт се децата си да не спирате да общувате. Това несъмнено дава най-голямо отражение във възрастта, когато хормоните взимат превес и те започват да се чувстват неразбрани. Тяхното непокорство, агресивното им поведение е сигнал за всеки родител, че нещо не е наред и се опитвате да търсите проблема в собственото си отношение към него.  Приемете , че това е криза, с която можете да се справите заедно. При всеки тинейджър този период преминава в различни форми. Някой деца не спират да вършат щуротии и да подлудяват поставените вече на ръба родители. Започва се с цигарите, преминава се през алкохола и приема на стимуланти. Звучи наистина ужасяващо и в такива моменти наистина като родители изпитваме безсилие и невъзможност да вземем адекватното поведение за да стопираме подобни изяви. Други пубери се затварят в себе си. Изпадат в депресивни състояния и темата за самоубийството е основна за разговори. Те се чувстват ненужни, подритнати и се превръщат в жертва на собственото си самочувствие, което в повечето случаи е на много ниско ниво.  Единственото, което трябва да правите е да намерите общ език и често да общувате с децата си. Това би им помогнало да изпитат желание сами да променят поведението си и да осъзнаят какво причиняват с него на околните.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org